JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
8.5.2024 13.49

Naantalin liikennepaikan ratasuun­ni­tel­masta yleisö­ti­laisuus

Naan­ta­lin lii­ken­ne­paik­kaa ke­hi­te­tään lii­ken­net­tä pa­rem­min pal­ve­le­vak­si. Hank­kees­sa on edet­ty ra­ta­suun­ni­tel­man esit­te­ly­vai­hee­seen. Suun­ni­tel­maa esi­tel­lään ylei­sö­ti­lai­suu­des­sa Naan­ta­lis­sa tiis­tai­na 14.5.

Naan­ta­lin lii­ken­ne­paik­kaa käy­te­tään täl­lä het­kel­lä ai­no­as­taan ta­va­ra­lii­ken­teen kul­je­tuk­siin, ei­kä huo­no­kun­toi­nen ra­ta­pi­ha täy­tä tek­nii­kal­taan ny­ky­päi­vän vaa­ti­muk­sia.

– Naan­ta­lin ra­ta­pi­han rai­teet ovat huo­nos­sa kun­nos­sa ja nii­den ge­o­met­ri­as­sa on pa­ran­net­ta­vaa. Ra­ta­suun­ni­tel­mas­sa suun­ni­tel­laan lii­ken­ne­pai­kan ko­ko­nais­val­tai­nen uu­dis­tus ai­na tur­va­lait­teis­ta ra­dan pääl­lys­ra­ken­tei­siin as­ti, ker­too Väy­lä­vi­ras­ton pro­jek­ti­pääl­lik­kö Erk­ki Mä­ke­lä.

Naan­ta­lin lii­ken­ne­pai­kan ra­ta­suun­ni­tel­maa esi­tel­lään ylei­sö­ti­lai­suu­des­sa tiis­tai­na 14.5. kel­lo 17.30 al­ka­en Naan­ta­lin kau­pun­gin­ta­lon val­tuus­to­sa­lis­sa, osoit­tees­sa Kä­si­työ­läis­ka­tu 2.

Kaik­ki hank­kees­ta kiin­nos­tu­neet ovat läm­pi­mäs­ti ter­ve­tul­lei­ta ylei­sö­ti­lai­suu­teen, jos­sa osal­lis­tu­jil­la on mah­dol­li­suus esit­tää ky­sy­myk­siä asi­an­tun­ti­joil­le. Ylei­sö­ti­lai­suus on avoin kai­kil­le alu­een asuk­kail­le, maa­no­mis­ta­jil­le ja muil­le asi­as­ta kiin­nos­tu­neil­le. Ti­lai­suu­teen ei tar­vit­se il­moit­tau­tua en­nak­koon.

Ra­ta­suun­ni­tel­man laa­ti­mi­nen edis­tyy ai­ka­tau­lun mu­kai­ses­ti ja sen ar­vi­oi­daan val­mis­tu­van 2024 lop­puun men­nes­sä. Suun­nit­te­lus­sa on käy­ty läpi eri vaih­to­eh­to­ja, joi­den pe­rus­teel­la alu­een rat­kai­sut ovat al­ka­neet hah­mot­tu­maan. Suun­nit­te­lun läh­tö­tie­doik­si alu­eel­la on teh­ty poh­ja­tut­ki­muk­sia maa­pe­rä­o­lo­suh­tei­den sel­vit­tä­mi­sek­si sekä ra­ken­tei­den pe­rus­ta­mis­ta­po­jen mää­rit­tä­mi­sek­si.

– Naan­ta­lin rau­ta­tie­yh­teyk­sien pa­ran­ta­mi­nen on tär­ke­ää, jot­ta lii­ken­ne­pai­kal­le voi­daan tu­le­vai­suu­des­sa lii­ken­nöi­dä myös hen­ki­lö­ju­nil­la, to­te­aa yh­dys­kun­ta­tek­nii­kan pääl­lik­kö Mika Hir­vi Naan­ta­lin kau­pun­gil­ta.

Ra­ta­suun­ni­tel­man laa­ti­mi­nen aloi­tet­tiin vuon­na 2023. Suun­ni­tel­man ti­laa­ji­na ovat Väy­lä­vi­ras­to ja Naan­ta­lin kau­pun­ki. Hank­keen to­teu­tuk­ses­ta ei ole teh­ty to­teu­tus­pää­tös­tä.

Ra­ta­suun­ni­tel­ma­luon­nok­ses­ta voi an­taa pa­lau­tet­ta ti­lai­suu­des­sa tai jät­tää pa­laut­teen Val­ti­on lii­ken­ne­väy­lien suun­nit­te­lu -jär­jes­tel­män kaut­ta osoit­tees­sa https://www.va­y­lien­suun­nit­te­lu.fi/

Näköislehdet

Kysely