JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Naantalin koronarokotuspaikka muuttaa Tuulentuvalle 23.9.

Naantalin koronarokotuspaikka muuttaa Tuulentuvalle 23.9.

Arkisto / Jussi Arola

Uutiset
Naantali
6.9.2022 15.50

Naantalin korona­ro­ko­tus­paikka muuttaa Tuulentuvalle

Naan­ta­lin ko­ro­na­ro­ko­tus­paik­ka muut­tuu. Per­jan­tais­ta 23.9. al­ka­en ro­ko­tuk­sia an­ne­taan ajan­va­rauk­sel­la päi­vä­toi­min­ta­kes­kus Tuu­len­tu­van ti­lois­sa (Tuu­len­suun­ka­tu 8). Käyn­ti ro­ko­tus­pai­kal­le on ra­ken­nuk­sen kes­ki­vai­heil­ta, Pih­la­ja­lin­nan ul­ko-oves­ta.

Ro­ko­tuk­set jär­jes­te­tään 22.9. saak­ka Naan­ta­lin ter­veys­kes­kuk­ses­sa, Tuu­len­suun­ka­tu 6. Myös pop up -ta­pah­tu­ma 29.9. jär­jes­te­tään ai­em­min il­moi­te­tun mu­kai­ses­ti Naan­ta­lin ter­veys­kes­kuk­ses­sa. Käyn­ti ter­veys­kes­kuk­sen ro­ko­tus­pai­kal­le on la­bo­ra­to­ri­on ovis­ta.

Uu­sia ro­ko­tu­sai­ko­ja on va­rat­ta­vis­sa Tuu­len­tu­val­le syys- ja lo­ka­kuul­le mää­rä­tyil­le päi­vil­le klo 9.00–14.45. Ro­ko­tus­päi­vät ja ajan­va­rau­soh­jeet löy­dät kau­pun­gin ko­ro­na­ro­ko­tus­si­vuil­ta: www.naan­ta­li.fi/ko­ro­na­ro­ko­tuk­set. Ro­ko­tu­sai­ko­ja voi va­ra­ta en­si­si­jai­ses­ti säh­köi­sen ajan­va­rauk­sen kaut­ta sekä pu­he­li­mit­se.

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos (THL) an­toi 1.9.2022 suo­si­tuk­sen uu­des­ta ko­ro­nan te­hos­te­an­nok­ses­ta syk­syn ai­ka­na kai­kil­le 65 vuot­ta täyt­tä­neil­le, 18 vuot­ta täyt­tä­neil­le lää­ke­tie­teel­li­siin ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vil­le sekä voi­mak­kaas­ti im­muu­ni­puut­tei­sil­le 12 vuot­ta täyt­tä­neil­le.

Te­hos­te­an­nos voi­daan poik­keuk­sel­li­ses­ti an­taa myös muil­le 18 vuot­ta täyt­tä­neil­le eri­tyi­sis­tä syis­tä yk­si­löl­li­sen har­kin­nan ja ris­ki­ar­vi­on pe­rus­teel­la esi­mer­kik­si työ­ko­men­nuk­sen tai mat­kan koh­de­maan vaa­ti­mus­ten vuok­si.

Te­hos­te­ro­kot­teen voi ot­taa tu­le­val­la syys­kau­del­la, kun edel­li­ses­tä ro­ko­tuk­ses­ta tai tau­din sai­ras­ta­mi­ses­ta on ku­lu­nut vä­hin­tään kol­me kuu­kaut­ta. Ro­ko­te suo­si­tel­laan ot­ta­maan myö­hem­min syk­syl­lä, sa­maan ai­kaan inf­lu­ens­sa­ro­kot­teen kans­sa. Inf­lu­ens­sa­ro­kot­tei­ta an­ne­taan mar­ras-jou­lu­kuus­sa. Naan­ta­lin ter­veys­kes­kus tie­dot­taa lä­hem­pä­nä ro­ko­tus­ten ja ajan­va­rauk­sen al­ka­mi­ses­ta.

THL:n uu­des­sa suo­si­tuk­ses­sa ero­na ai­em­paan on, et­tä te­hos­te­an­nok­sen koh­de­ryh­mien osal­ta ei ole enää vä­liä, kuin­ka mon­ta ro­ko­tet­ta hen­ki­lö on ai­em­min saa­nut tai kuin­ka mon­ta ker­taa hän on sai­ras­ta­nut ko­ro­nan.

Ai­em­min suo­si­tel­lun mu­kai­ses­ti pe­rus­ter­veil­le 18–59-vuo­ti­ail­le tar­jot­ta­va ro­ko­tus­sar­ja on edel­leen kol­me an­nos­ta. 60–64-vuo­ti­ail­le suo­si­tus on nel­jä an­nos­ta hei­nä­kuun suo­si­tuk­sen mu­kai­ses­ti.

Näköislehdet

Kysely