JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
29.9.2023 14.55

Naantalin ja Raision välille tiesuunnitelma

Väy­lä­vi­ras­to on laa­ti­nut tie­suun­ni­tel­maa E18 Tu­run ke­hä­tien (kan­ta­tie 40) pa­ran­ta­mi­ses­ta vä­lil­lä Naan­ta­li‒Rai­sio. Suun­nit­te­lua on teh­ty yh­teis­työs­sä alu­een kau­pun­kien kans­sa. Tie­suun­ni­tel­ma on val­mis­tu­nut ja suun­ni­tel­ma-ai­neis­to on näh­tä­vil­lä lo­ka­kuun lop­puun saak­ka Val­ti­on lii­ken­ne­väy­lien suun­nit­te­lu -si­vus­tol­la.

Näh­tä­vil­lä­o­lo­ai­ka­na suun­ni­tel­mas­ta voi jät­tää vi­ral­li­sia muis­tu­tuk­sia. Link­ki näh­tä­vil­lä­o­lo­ai­neis­toon on myös hank­keen verk­ko­si­vuil­la: https://va­y­la.fi/naan­ta­li-rai­sio.

Han­ke on osa E18 Tu­run ke­hä­tien ke­hit­tä­mis­tä. Tie­suun­ni­tel­mas­sa esi­te­tään, et­tä kan­ta­tie 40 ra­ken­ne­taan ne­li­kais­tai­sek­si eri­ta­so­liit­ty­min va­rus­te­tuk­si maan­tiek­si vä­lil­lä Ruo­nan yh­dy­sie –Ju­ha­nin­ku­ja ja pa­ran­ne­taan kak­si­kais­tai­se­na maan­tie­nä vä­lil­lä Hu­ma­lis­ton­tie–Ruo­nan yh­dys­tie.

Kan­ta­tiel­tä pois­te­taan ta­so­liit­ty­mät kor­va­ten ne eri­ta­so­liit­ty­mil­lä ja rin­nak­kais­väy­lil­lä. Tie­suun­ni­tel­mas­sa mää­ri­te­tään tien si­jain­ti ja muut yk­si­tyis­koh­dat: ku­ten liit­ty­mi­set tie­hen, mah­dol­li­set uu­det kul­ku­yh­tey­det ja me­lu­suo­jauk­set.

Tie­suun­ni­tel­man kä­sit­te­lee ja hy­väk­syy Tra­fi­com. Näh­tä­vil­lä­o­lon jäl­keen suun­ni­tel­mas­ta saa­dut lau­sun­not ja muis­tu­tuk­set vas­ti­nei­neen kir­ja­taan Tra­fi­co­mil­le yh­des­sä suun­ni­tel­man kans­sa lä­he­tet­tä­vään hy­väk­sy­mi­se­si­tyk­seen. Tra­fi­com te­kee suun­ni­tel­mas­ta hy­väk­sy­mis­pää­tök­sen ar­vi­ol­ta syk­syl­lä 2024. Hy­väk­sy­mis­pää­tök­ses­tä on mah­dol­lis­ta va­lit­taa hal­lin­to-oi­keu­teen.

Ta­voit­tee­na on, et­tä han­ke on val­mii­na to­teu­tet­ta­vak­si vuon­na 2025. Hank­keen to­teu­tuk­ses­ta ei ole vie­lä teh­ty ra­hoi­tus­pää­tös­tä.

Näköislehdet

Kysely