JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
21.12.2020 16.25

Naantaliin etsitään uutta teollista toimintaa

Elin­kei­no­mi­nis­te­ri Mika Lin­ti­län ni­mit­tä­mät sel­vi­tys­mie­het Panu Rou­ti­la ja Jan­ne Vir­ta­nen ovat pe­reh­ty­neet Naan­ta­lin ti­lan­tee­seen löy­tääk­seen alu­eel­le Nes­teen ja­los­ta­mon kor­vaa­vaa te­ol­lis­ta toi­min­taa.

Nes­te il­moit­ti mar­ras­kuun lo­pus­sa sul­ke­van­sa Naan­ta­lin ja­los­ta­mon.

– Sel­vi­tys­työ on eden­nyt hy­vin ja meil­lä on hyvä kes­kus­te­lu­yh­teys Nes­te Oyj:n, val­ti­on sekä alu­een toi­mi­joi­den kans­sa. Olem­me ta­van­neet yli 150 hen­ki­löä sel­vi­tyk­seen liit­ty­en. Asia on he­rät­tä­nyt suur­ta mie­len­kiin­toa. Te­ol­li­sen toi­min­nan ja yh­teis­kun­nan nä­kö­kul­mas­ta alue on ai­nut­laa­tui­nen ja syy­tä pi­tää te­ol­li­ses­sa käy­tös­sä myös tu­le­vai­suu­des­sa, sel­vi­tys­hen­ki­lö Panu Rou­ti­la ker­too käy­dyis­tä kes­kus­te­luis­ta.

Rou­ti­la myön­tää, et­tä ko­ro­na­ti­lan­ne on hi­das­ta­nut jon­kin ver­ran sel­vi­tys­työ­tä. Sel­vi­tys­mies­ten ta­voit­tee­na on kui­ten­kin, et­tä he voi­vat jul­kais­ta hel­mi­kuus­sa vä­li­ra­por­tis­sa kon­sep­tin, jol­la alu­een uut­ta te­ol­lis­ta toi­min­taa voi­daan ke­hit­tää.

– Toi­von, et­tä sa­mal­la kuu­lem­me po­si­tii­vi­sia uu­ti­sia val­ti­on pa­nos­tuk­ses­ta muu­tok­seen, Rou­ti­la sa­noo.

Ja­los­ta­mon ala­sa­jol­la on mer­kit­tä­viä työl­li­syys- ja kun­ta­ta­lous­vai­ku­tuk­sia, jot­ka kos­ke­vat koko Tu­run seu­tua. Uu­den te­ol­li­sen toi­min­nan on tuo­ta­va uu­sia yri­tyk­siä, työ­paik­ko­ja ja ve­ro­tu­lo­ja.

Rou­ti­la ar­vi­oi, et­tä tu­le­va toi­min­ta liit­tyi­si luon­te­vim­min uu­siin tu­le­vai­suu­den ener­gi­a­muo­toi­hin.

– Eu­roo­pas­sa on usei­ta esi­merk­ke­jä, jois­sa sul­je­tuis­ta ja­los­ta­mois­ta on on­nis­tut­tu ke­hit­tä­mään uu­si­o­käyt­töä. Tu­lem­me lo­pul­li­ses­sa sel­vi­tyk­ses­sä esit­tä­mään alu­eel­le tu­le­vai­suu­den vaih­to­eh­to­ja ja mui­ta toi­men­pi­de­suo­si­tuk­sia.

Jan­ne Vir­ta­nen to­te­aa, et­tä Nes­teen alu­een maa- ja ve­si­a­lu­eet vaa­ti­vat puh­dis­ta­mis­ta.

– Tämä vie­nee pit­kän ajan, mut­ta edel­ly­tyk­siä on uu­den toi­min­nan ke­hit­tä­mi­sel­le. Kaik­kien yh­tei­nen tah­to lie­nee, et­tä alue saa­daan uu­teen te­hok­kaa­seen käyt­töön, hän sa­noo.

Rou­ti­lan mu­kaan val­tio on il­mais­sut sel­ke­äs­ti tah­ton­sa ol­la tu­ke­mas­sa ja­los­ta­mon sul­ke­mi­ses­ta joh­tu­vaa mer­kit­tä­vää äkil­lis­tä te­ol­lis­ta mur­ros­ta. Myös EU:n el­py­mis­vä­li­nei­tä on mah­dol­lis­ta hyö­dyn­tää uu­den te­ol­li­sen toi­min­nan käyn­nis­tä­mi­sek­si Naan­ta­lis­sa.

Näköislehdet

Kysely