JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
3.3.2022 14.24

Naantali tukemassa Ukrainan lapsiperheitä

Naan­ta­lin kau­pun­ki kan­taa sy­vää huol­ta Uk­rai­nan ti­lan­tees­ta. Lap­set ja per­heet Uk­rai­nas­sa ovat so­dan ta­kia ää­rim­mäi­ses­sä hä­däs­sä. Uk­rai­nan krii­si uh­kaa jopa 7,5 mil­joo­nan lap­sen elä­mää. Vä­hin­tään 100 000 las­ta per­hei­neen on jo läh­te­nyt ko­to­aan. He asu­vat täl­lä het­kel­lä naa­pu­ri­mais­sa ys­tä­vien, su­ku­lais­ten ja tun­te­mat­to­mien luo­na, usein ah­tais­sa olo­suh­teis­sa.

Naan­ta­lin kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le esi­te­tään maa­nan­tai­na 7.3., et­tä kau­pun­ki tu­kee Uk­rai­nan so­dan ja­lois­sa ole­via lap­sia 15 000 eu­rol­la. Kau­pun­ki va­rau­tuu myös uk­rai­na­lais­ten pa­ko­lais­ten vas­taa­not­ta­mi­seen eri toi­men­pi­tein.

– Mei­dän vel­vol­li­suu­tem­me on aut­taa hä­däs­sä ole­via. Olem­me saa­neet myös kau­pun­ki­lai­sil­ta yh­tey­de­not­to­ja ja avun­tar­jouk­sia. Uk­rai­nan ti­lan­ne ai­heut­taa pa­ko­lais­vir­taa myös Suo­meen. Ha­lu­am­me aut­taa ja va­rau­tua so­taa pa­ke­ne­vien uk­rai­na­lais­ten vas­taa­not­toon eri ta­voin, esi­mer­kik­si asu­mis-, kou­lu- ja päi­vä­hoi­to­pal­ve­luin, sa­noo kau­pun­gin­joh­ta­ja Lau­ra Lep­pä­nen.

Avus­tus esi­te­tään mak­set­ta­vak­si Pe­las­ta­kaa Lap­set ry:lle, joka on toi­mi­nut Uk­rai­nan konf­lik­ti­a­lu­eil­la vuo­des­ta 2014 läh­tien. Yh­dis­tys on nyt ti­lan­teen es­ka­loi­dut­tua laa­jen­ta­nut hä­tä­a­vun toi­mit­ta­mis­ta uk­rai­na­lai­sil­le lap­sil­le ja hei­dän per­heil­leen.

Pe­las­ta­kaa Lap­set ry aut­taa lah­joi­tus­va­roin per­hei­tä sel­viy­ty­mään so­dan ko­et­te­le­muk­sis­ta toi­mit­ta­mal­la uh­reil­le muun mu­as­sa ruo­kaa, puh­das­ta vet­tä, tar­vik­kei­ta ja suo­jaa pa­ke­ne­vil­le lap­sil­le ja per­heil­le sekä psy­ko­so­si­aa­lis­ta tu­kea.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely