JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
23.5.2022 7.00

Naantali torjuu vieraslajeja

Naan­ta­lin kau­pun­ki on ym­pä­ris­tö­oh­jel­mas­saan si­tou­tu­nut tur­vaa­maan luon­non mo­ni­muo­toi­suut­ta ja vie­ras­la­jien tor­jun­ta on yk­si tär­keim­mis­tä asi­ois­ta ta­voit­teen to­teu­tu­mi­sel­le. Suo­men luon­non­suo­je­lu­lii­ton Vie­kas life -hank­keen maas­to­työn­te­ki­jät ovat tor­ju­neet hai­tal­lis­ta vie­ras­la­jia jät­ti­put­kea Naan­ta­lin alu­eel­la jo vuo­des­ta 2019. Nyt kau­pun­ki ha­lu­aa haas­taa myös kun­ta­lai­set mu­kaan tor­jun­taan tar­jo­a­mal­la ke­säk­si 2022 kak­si koh­det­ta kun­nan alu­eel­ta.

Toi­nen koh­teis­ta si­jait­see man­ner-Naan­ta­lis­sa Tai­mos­sa Ali­ta­lon­tien lä­hel­lä ole­van ojan var­res­sa, jos­sa kas­vaa suu­ri jät­ti­pal­sa­mi­kas­vus­to. Sen hä­vit­tä­mi­nen on tär­ke­ää, jot­ta sie­me­niä ei le­vi­äi­si ve­den mu­ka­na pi­dem­mäl­le.

Toi­sel­la koh­teel­la Luon­non­maal­la Vil­lan ti­lan park­ki­pai­kan lä­hei­syy­des­sä tor­ju­taan ko­me­a­lu­pii­nia. Se puo­les­taan on le­vit­täy­ty­nyt jo luon­non­suo­je­lu­a­lu­eek­si sää­de­tyn ja­lo­puu­met­si­kön puo­lel­le ja tä­män vuok­si sen tor­ju­mi­nen on eri­tyi­sen tär­ke­ää.

Vie­ras­la­jit ovat ih­mi­sen vai­ku­tuk­ses­ta al­ku­pe­räi­sen eli­na­lu­een­sa ul­ko­puo­lel­le le­vin­nei­tä la­je­ja, jot­ka usein uh­kaa­vat ko­to­pe­räi­siä la­je­ja. Mo­net ih­mi­set ovat jo vuo­sia tor­ju­neet vie­ras­la­je­ja esi­mer­kik­si oh­ja­tuil­la vie­ras­la­ji­tal­koil­la, mut­ta nii­hin ei ole kai­kil­la mah­dol­li­suut­ta osal­lis­tua. Soo­lo­tal­koot-kam­pan­jan tar­koi­tus on­kin in­nos­taa ih­mi­siä te­ke­mään tor­jun­taa siel­lä mis­sä pys­ty­vät, esi­mer­kik­si omal­la pi­hal­la tai yh­teis­työ­kun­tien osoit­ta­mil­la koh­teil­la.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely