JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
27.9.2021 16.24

Mynämäki pidensi petovaaran aikaisia kuljetuksia

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­ta pi­den­si kou­lu­lai­sil­le pe­to­vaa­ran vuok­si myön­net­tä­vien kul­je­tus­ten ai­kaa sekä syk­sys­tä et­tä ke­vääs­tä.

Lau­ta­kun­nan syys­kuun ko­kouk­ses­sa Ani­ta Karp­pi­nen esit­ti Pat­rik Sal­mi­sen kan­nat­ta­ma­na, et­tä kul­je­tuk­sia myön­ne­tään ku­lu­va­na lu­ku­vuon­na poik­keuk­sel­li­ses­ti jo 1.10. al­ka­en ja ne jat­kui­si­vat 30.4.2022 saak­ka.

Kes­kus­te­lun jäl­keen eh­do­tus hy­väk­syt­tiin yk­si­mie­li­ses­ti. Kul­je­tus voi­daan myön­tää, mi­kä­li huol­ta­jat kul­je­tus­ta säh­köi­sel­lä lo­mak­keel­la pe­rus­te­lui­neen ano­vat ja myön­tä­misk­ri­tee­rit täyt­ty­vät.

Ai­em­min kul­je­tuk­sia on myön­net­ty ajal­le 1.11.–18.2.

Pää­tök­sen mak­sut­to­mas­ta kul­je­tuk­ses­ta tai saat­to­a­vus­tuk­ses­ta te­kee kas­va­tus- ja si­vis­tys­joh­ta­ja.

Lau­ta­kun­ta on päät­tä­nyt asi­as­ta vuo­sit­tain, ja pää­tök­sen­te­on poh­ja­na on käy­tet­ty yleen­sä riis­tan­hoi­to­yh­dis­tyk­sen suur­pe­to­lau­sun­toa, ku­ten nyt­kin.

Riis­tan­hoi­to­yh­dis­tyk­sen mu­kaan ku­lu­van kau­den ha­vain­to­jen pe­rus­teel­la liik­ku­vien su­sien mää­rä on mer­kit­tä­väs­ti li­sään­ty­nyt vii­me vuo­teen ver­rat­tu­na.

Alu­een itäi­seen osaan on va­kiin­tu­nut vuo­den 2020 ai­ka­na syn­ty­nyt uu­si noin kah­dek­san yk­si­lön lau­ma. Se liik­kuu pää­sään­töi­ses­ti Ylä­neen­tien ete­lä- ja poh­jois­puo­lel­la.

Pie­nem­pi noin 4–5 pen­nun lau­ma on liik­ku­nut alu­een poh­jois­ra­jal­la. Li­säk­si yk­sit­täi­sen su­den liik­ku­mis­ta on ha­vait­tu Huo­lin, Mie­tois­ten ja Ki­vi­ky­län suun­nil­la. Ky­sei­nen yk­si­lö on riis­tan­hoi­to­yh­dis­tyk­sen mu­kaan eri­tyi­ses­sä seu­ran­nas­sa ja yk­si­löl­le on vi­ra­no­mais­ten myön­tä­mä ajal­li­ses­ti ra­jat­tu häi­rin­tä­lu­pa.

Lau­ta­kun­nan hy­väk­sy­mien kou­lu­kul­je­tu­soh­jei­den mu­kaan kul­je­tus voi­daan myön­tää sel­ke­än ja to­den­ne­tun pe­to­ha­vain­non ja py­sy­vän pe­to­vaa­ran pe­rus­teel­la. Kul­je­tus­ta ei myön­ne­tä va­lais­tuil­le tie­o­suuk­sil­le. Kul­je­tus ta­pah­tuu joko lin­ja-au­tol­la tai tak­sil­la, mi­kä­li rei­til­lä kul­je­tuk­ses­sa on ti­laa. Muu­toin voi­daan huol­ta­jal­le mak­saa saat­to­a­vus­tus­ta. Saat­to­a­vus­tuk­set mak­se­taan to­teu­tu­nei­den mat­ko­jen mu­kai­ses­ti ja huol­ta­jat las­kut­ta­vat ne.

Näköislehdet

Kysely