JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
25.1.2022 12.46

Mynämäki hyväksyi kaupunkiseudun maapoliittisen ohjelman

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan­val­tuus­to hy­väk­syi maa­nan­tain ko­kouk­ses­saan Tu­run kau­pun­ki­seu­dun asun­to- ja maa­po­liit­ti­sen oh­jel­man vuo­sil­le 2022–2025 nou­da­tet­ta­vak­si oh­jeel­li­se­na kun­nan oman maa­po­liit­ti­sen oh­jel­man ohel­la. Seu­dun ta­voit­tee­na on ta­sa­puo­li­nen kau­pun­ki­ke­hi­tys, jol­la py­ri­tään de­mog­ra­fi­ses­ti ja so­si­oe­ko­no­mi­ses­ti kes­tä­vään asu­kas­ra­ken­tee­seen.

Edel­lis­tä oh­jel­maa laa­dit­ta­es­sa pin­nal­la oli po­si­tii­vi­nen ra­ken­ne­muu­tos. Nyt toi­sen oh­jel­man koh­dal­la ovat vai­kut­ta­neet ko­ro­na­pan­de­mi­an mu­ka­naan tuo­mat muu­tok­set ku­ten mo­ni­paik­kai­suust­ren­di, jon­ka voi olet­taa vah­vis­tu­van mi­kä­li etä­työn yleis­ty­mi­nen va­kiin­tuu uu­dek­si nor­maa­lik­si.

Val­tuus­to päät­ti seu­raa­vas­ta ko­kouk­ses­ta al­ka­en siir­tyä käy­tän­töön, jos­sa esi­tys­lis­tat lä­he­te­tään val­tuu­te­tuil­le säh­köi­ses­ti.

Me­net­te­lyä puol­taa se, et­tä kun­nan­hal­li­tuk­sen ja lau­ta­kun­tien esi­tys­lis­tat on toi­mi­vas­ti lä­he­tet­ty säh­köi­si­nä jo muu­ta­man vuo­den ajan. Pa­pe­ris­ten esi­tys­lis­to­jen lä­het­tä­mi­ses­sä on ol­lut on­gel­ma­na, et­tei­vät ne ole ai­na saa­pu­neet val­tuu­te­tuil­le en­nen ko­kous­ta.

Sa­mal­la pää­tet­tiin, et­tä val­tuus­ton pöy­tä­kir­jat al­le­kir­joi­te­taan ja tar­kas­te­taan säh­köi­ses­ti vuo­den 2022 alus­ta al­ka­en.

Hal­lin­to­kun­tien vas­tauk­set tar­kas­tus­lau­ta­kun­nan vuot­ta 2020 kos­ke­viin ha­vain­toi­hin hy­väk­syt­tiin.

Hy­väk­syt­tiin kun­nan ra­hoi­tus- ja si­joi­tus­toi­min­nan pe­rus­teet.

Kun­nan eet­ti­set oh­jeet hy­väk­syt­tiin. Oh­jeet ker­to­vat sii­tä, mi­ten kun­nas­sa toi­mi­taan kun­ta­lais­ten par­haak­si yh­teis­ten ar­vo­jen mu­kai­ses­ti. Oh­jeis­sa muun mu­as­sa tar­ken­ne­taan sitä, mitä tar­koit­taa kun­nan toi­min­nas­sa vas­tuul­li­suus, avoi­muus, uu­dis­tu­mi­nen ja kes­tä­vä luon­to­suh­de.

Kiin­teis­tö­pääl­li­kön vir­ka pää­tet­tiin lak­kaut­taa. Lak­kau­tus liit­tyy tek­ni­sen lau­ta­kun­nan lo­ka­kuus­sa hy­väk­sy­mään kun­nos­sa­pi­don uu­del­lee­nor­ga­ni­soin­tiin.

Hy­väk­syt­tiin hal­lin­to­sään­töön muu­tok­set, jot­ka si­säl­tä­vät muun mu­as­sa kiin­teis­tö­pääl­li­kön vir­kaan kuu­lu­van pää­tös­val­lan siir­ron tek­ni­sel­le joh­ta­jal­le. Li­säk­si vaa­li­lau­ta­kun­nan ko­kous­palk­ki­ot on muu­tet­tu vas­taa­maan työ­mää­rää. Palk­ki­o­ta ei ole muu­tet­tu sen jäl­keen, kun My­nä­mä­es­sä siir­ryt­tiin yh­teen ää­nes­ty­sa­lu­ee­seen.

Val­tuus­to hy­väk­syi vas­tauk­set kol­meen val­tuus­to­a­loit­tee­seen ja to­te­si ne lop­puun kä­si­tel­lyik­si.

Vih­rei­den aloit­teen pe­rus­teel­la kun­nan­hal­li­tus on ot­ta­nut käyt­töön ano­nyy­min rek­ry­toin­nin ko­e­luon­toi­ses­ti ku­lu­van vuo­den ajak­si.

My­nä­mä­ki 3000-val­tuus­to­ryh­män aloit­tees­sa pyy­det­tiin päät­tä­jil­le sel­vi­tys­tä kou­lu­tuk­sen ul­ko­puo­lel­le jää­nei­den nuor­ten ti­lan­tees­ta. Kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­ta on an­ta­nut sel­vi­tyk­sen ja muun mu­as­sa päät­tä­nyt teet­tää op­pi­las- ja opis­ke­lu­huol­lon sekä ope­tus­toi­men hen­ki­lös­töl­le ky­se­lyn opis­ke­lu­huol­toon liit­ty­vis­tä asi­ois­ta vuo­den 2022 ai­ka­na.

Pe­rus­suo­ma­lai­set esit­ti­vät aloit­tees­saan liu­ku­es­tei­den ja­ka­mis­ta ris­ki­ryh­mil­le. Kun­nan­hal­li­tuk­sen an­ta­mas­sa vas­tauk­ses­sa to­de­taan, et­tä pe­rin­tö­va­roil­la ai­em­min han­kit­tu­ja liu­ku­es­tei­tä on edel­leen va­ras­tos­sa eri ko­ko­ja, jo­ten nii­tä voi­daan ja­kaa tar­vit­se­vil­le. Hen­ki­lös­töl­le työ­nan­ta­ja on työ­tur­val­li­suu­teen liit­ty­vän ris­ki­kar­toi­tuk­sen pe­rus­teel­la hank­ki­nut muun mu­as­sa kit­ka- ja nas­ta­jal­ki­nei­ta.

Näköislehdet

Kysely