JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
23.5.2022 10.59

Mynämäessä tarkastellaan lähikoulun määrittämistä

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­ta päät­ti vii­me vii­kon ko­kouk­ses­saan esit­tää Tar­vais­ten kou­lun ja päi­vä­ko­din lak­kaut­ta­mis­ta 1.8.2023 al­ka­en. Vaik­ka asia on vie­lä kes­ke­ne­räi­nen, ja lo­pul­li­sen pää­tök­sen te­kee mah­dol­li­ses­ti val­tuus­to ke­sä­kuus­sa, lau­ta­kun­ta päät­ti jo täs­sä vai­hees­sa Tar­vais­ten kou­lun alu­een op­pi­lai­den lä­hi­kou­lun osoit­ta­mi­ses­ta tu­le­vi­na vuo­si­na.

Näin lä­hi­kou­lun mää­räy­ty­misk­ri­tee­rit ovat kou­lu­va­lin­taa te­ke­vien van­hem­pien tie­dos­sa en­nen ke­sää, ja en­si lu­ku­vuo­den val­mis­te­lut eh­di­tään teh­dä en­nen syys­lu­ku­kau­den al­ka­mis­ta.

Osa pää­tök­ses­tä syn­tyi yk­si­mie­li­ses­ti, osas­ta ää­nes­tet­tiin.

Lau­ta­kun­ta päät­ti kas­va­tus- ja si­vis­tys­joh­ta­ja Su­san Por­kan esi­tyk­sen mu­kai­ses­ti lu­ku­vuo­den 2022–2023 osal­ta, et­tä Tar­vais­ten kou­lun kou­lu­tu­lok­kai­den ja lu­ku­vuon­na 2021–2022 ole­vien 1.–4.-luok­kien op­pi­lai­den huol­ta­jat voi­vat va­li­ta lä­hi­kou­luk­seen joko Lau­rin tai Kar­ja­lan. Lä­hi­kou­lu­va­lin­ta on voi­mas­sa op­pi­laan ala­kou­lu­a­jan. Lu­ku­vuon­na 2021–2022 Lau­rin kou­lul­la opis­ke­le­vien Tar­vais­ten alu­een 5.-luok­ka­lais­ten osal­ta kou­lu­paik­kaan ei tule muu­tok­sia.

Lu­ku­vuo­den 2023–2024 Tar­vais­ten alu­een kou­lu­tu­lok­kai­den huol­ta­jat voi­vat va­li­ta huol­let­ta­van­sa lä­hi­kou­luk­si Lau­rin tai Kar­ja­lan kou­lu­mat­kan pi­tuu­des­ta huo­li­mat­ta. Lä­hi­kou­lu­va­lin­ta on voi­mas­sa op­pi­laan ala­kou­lu­a­jan. 2.–6 -luok­kien op­pi­lai­den osal­ta on voi­mas­sa huol­ta­jien lu­ku­vuo­del­le 2022–23 te­ke­mä va­lin­ta.

Mak­sut­to­maan kou­lu­kul­je­tuk­seen ovat oi­keu­tet­tu­ja op­pi­laat, joi­den kou­lu­mat­ka va­lit­tuun kou­luun on vii­si ki­lo­met­riä tai yli.

Kas­va­tus- ja si­vis­tys­joh­ta­ja esit­ti lau­ta­kun­nal­le, et­tä 1.8.2024 al­ka­en nou­da­te­taan My­nä­mä­en kun­nan lä­hi­kou­lun mää­rit­tä­mis­pe­ri­aa­tet­ta eli Tar­vais­ten kou­lu­a­lu­een lä­hi­kou­lu on pää­sään­töi­ses­ti se kou­lu, jo­hon on ly­hin mat­ka osoit­tees­ta, jos­sa lap­si on vä­es­tö­re­kis­te­rin mu­kaan kir­joil­la.

Ko­kouk­ses­sa Ani­ta Karp­pi­nen (kesk.) eh­dot­ti Kai Kep­po­lan (vas.) ja Mar­kus Sa­li­nin (ps.) kan­nat­ta­ma­na, et­tä myös 2024 osal­ta va­lin­nan­va­paus lä­hi­kou­luk­si on edel­leen Kar­ja­la tai Lau­ri, ja et­tä lau­ta­kun­ta mää­rit­te­lee uu­det pe­ri­aat­teet osa­na laa­jem­paa lä­hi­kou­lu­pe­ri­aa­te­tar­kas­te­lua, joka teh­dään lu­ku­vuo­den 2022–23 ai­ka­na. Täl­löin asia mää­ri­tel­lään myös Tar­vais­ten osal­ta 1.8.2025 al­ka­en.

Karp­pi­sen esi­tys hy­väk­syt­tiin ää­nin 7–2, 1 tyh­jä.

Näköislehdet

Kysely