JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.10.2023 17.20

Mynämäessä ilta villisikojen metsästyksestä ja afrik­ka­lai­sesta sikarutosta

Kes­ki-Ruot­sis­sa vil­li­si­ois­sa to­det­tu af­rik­ka­lai­nen si­ka­rut­to (ASF) on li­sän­nyt huol­ta va­ka­van tau­din le­vi­ä­mi­ses­tä Suo­meen. Suo­men Si­ka­y­rit­tä­jien Vil­li­si­ka­kan­nan ASF-ris­ki­ä­pie­nen­tä­vä ke­hit­tä­mis­han­ke ja Suo­men Met­säs­tä­jä­lii­ton Var­si­nais-Suo­men pii­ri jär­jes­tä­vät ai­hees­ta ti­lai­suu­den My­nä­mä­en Lau­rin kou­lul­la (Vi­ras­to­tie 3) kes­ki­viik­ko­na 25.10. kel­lo 17.30–20.

Vak­ka-Suo­men alue on vah­vaa si­an­li­han­tuo­tan­to­a­lu­et­ta ja por­sas­tuo­tan­non osal­ta se on mer­kit­tä­vä kes­kit­ty­mä Suo­mes­sa. Alu­eel­la teh­dään jat­ku­vas­ti vil­li­si­ka­ha­vain­to­ja ja saa­lis­seu­ran­nan pe­rus­teel­la pai­kal­li­set met­säs­tä­jät ovat toi­mi­neet ak­tii­vi­ses­ti.

Ti­lai­suus al­kaa kah­vi­tar­joi­lul­la kel­lo 17.30 ja oh­jel­ma kel­lo 18. Ti­lai­suu­den avaa Suo­men Si­ka­y­rit­tä­jät ry:n toi­min­nan­joh­ta­ja Ari Berg. Asi­an­tun­ti­ja­e­läin­lää­kä­ri Kati Nä­sä­rön ai­hee­na on ajan­koh­tais­ta af­rik­ka­lai­ses­ta si­ka­ru­tos­ta ja Ruo­ka­vi­ras­ton Lee­na Oi­va­sen ASF-va­rau­tu­mi­nen ja toi­min­ta tau­ti­ta­pauk­sis­sa. Suo­men Riis­ta­kes­kuk­sen Val­to Kont­ro pu­huu vil­li­si­an met­säs­tys­tä kos­ke­vas­ta lain­sää­dän­nös­tä ja pi­me­ä­nä­kö­lait­tei­den poik­keus­lu­vis­ta.

Kom­ment­ti­pu­heen­vuo­rot pi­tä­vät HK Scan Fin­lan­din eläin­han­kin­nas­ta vas­taa­va joh­ta­ja Veli-Mat­ti Jäp­pi­lä, kun­na­ne­läin­lää­kä­ri Kal­le Ha­ka­la ja veh­maa­lai­nen si­ka­tuot­ta­ja Mat­ti Iso­lau­ri.

Lo­puk­si on ai­kaa kes­kus­te­lul­le.

Ti­lai­suus ja kah­vi­tar­joi­lu ovat mak­sut­to­mia ja avoi­mia kai­kil­le ai­hees­ta kiin­nos­tu­neil­le.

Näköislehdet

Kysely