JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
25.1.2022 13.28

Mynämäessä aloite uskonnollisten tilaisuuksien valin­nan­va­pau­desta

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en vih­rei­den val­tuus­to­ryh­mä nä­kee las­ten ja nuor­ten us­kon­non­va­pau­teen liit­ty­vis­sä jär­jes­te­lyis­sä pa­ran­ta­mi­sen va­raa My­nä­mä­en kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa, ja esit­tää aloit­tees­saan toi­men­pi­tei­tä käy­tän­tö­jen muut­ta­mi­seen.

– Käy­tän­nöis­sä on kir­ja­vuut­ta eri kou­lu­jen ja päi­vä­ko­tien vä­lil­lä. Us­kon­nol­lis­ten ti­lai­suuk­sien vaih­to­eh­dois­ta ei tie­do­te­ta ajois­sa, kat­ta­vas­ti ja kai­kil­le. Vaih­to­eh­toi­sia ti­lai­suuk­sia ei joko ole, ne ovat usein si­säl­löl­tään köy­käi­siä ja epä­mie­lek­käi­tä sekä vas­tuu nii­den jär­jes­tä­mi­ses­tä on yk­sit­täis­ten opet­ta­jien va­ras­sa ei­kä nii­den si­säl­löis­tä ker­ro­ta etu­kä­teen op­pi­lail­le tai van­hem­mil­le, to­te­si aloit­teen maa­nan­tai­ses­sa val­tuus­ton ko­kouk­ses­sa jät­tä­nyt An­ni Il­vo­nen.

Aloit­tees­sa esi­te­tään, et­tä kou­lut ja päi­vä­ko­dit yh­den­mu­kais­ta­vat tie­do­tus­taan ja käy­tän­tö­jään us­kon­nol­lis­ten ti­lai­suuk­sien vaih­to­eh­dois­ta. Vaih­to­eh­toi­siin ti­lai­suuk­siin osal­lis­tu­mi­nen ei saa ol­la op­pi­las­ta syr­ji­vää, vaan sen tu­lee ol­la vas­taa­vaa toi­min­taa Ope­tus­hal­li­tuk­sen oh­jei­den mu­kai­ses­ti. Esi­mer­kik­si kirk­ko­ret­ken vaih­to­eh­to­na tu­li­si ol­la ret­ki, ja mo­lem­mis­ta tu­lee tie­dot­taa sa­maan ai­kaan kai­kil­le op­pi­lail­le ja van­hem­mil­le. Myös us­kon­to­kun­taan kuu­lu­va voi va­li­ta vaih­to­eh­toi­sen toi­min­nan, ja tie­do­tuk­ses­sa ky­sy­tään kum­paan ta­pah­tu­maan op­pi­las osal­lis­tuu.

Li­säk­si vih­re­ät esit­tä­vät, et­tä vaih­to­eh­toi­sen toi­min­nan jär­jes­tä­mi­nen ei saa jää­dä opet­ta­jan vas­tuul­le, vaan sen hoi­taa sama taho, joka päät­tää us­kon­nol­lis­ten ti­lai­suuk­sien jär­jes­tä­mi­ses­tä kou­lun ja päi­vä­ko­din ai­ka­na. Tar­vit­ta­es­sa avuk­si pyy­de­tään esi­mer­kik­si kir­jas­toa tai yh­dis­tyk­siä.

Aloit­tees­sa muis­tu­te­taan, et­tä yh­den­ver­tai­nen koh­te­lu on huo­mi­oi­ta­va myös kun­nan työn­te­ki­jöi­den nä­kö­kul­mas­ta niin, et­tä jo­kai­sel­la on oi­keus va­li­ta it­sel­leen us­kon­no­ton ti­lai­suus työ­teh­tä­väs­tä riip­pu­mat­ta.