JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
5.3.2022 17.20

Mynäjoen vesistöalueen suoje­lu­eh­do­tukset esittelyssä

Lou­nais-Suo­men ve­sien­suo­je­lu­yh­dis­tys ry on laa­ti­nut My­nä­jo­en ve­sis­tö­a­lu­eel­le ve­sien­suo­je­lu­toi­men­pi­tei­den yleis­suun­ni­tel­ma­luon­nok­sen Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­sen toi­mek­si­an­nos­ta.

Suun­nit­te­lu­työn tu­tus­tu­mis­ti­lai­suus pi­de­tään 10.3. klo 16.15–18.30 My­nä­mä­en kun­nan au­di­to­ri­os­sa (Veh­maan­tie 111).

Ti­lai­suu­des­sa on mah­dol­li­suus tu­tus­tua eh­do­tet­tui­hin toi­men­pi­tei­siin sekä kes­kus­tel­la sekä suun­nit­te­li­joi­den et­tä ELY-kes­kuk­sen asi­an­tun­ti­jan kans­sa ja esit­tää omia nä­ke­myk­siä asi­aan. Ti­lai­suu­des­sa on esil­lä alu­een toi­men­pi­de­kart­to­ja ja alus­ta­va suun­ni­tel­ma­luon­nos.

Luon­nos si­säl­tää eh­do­tuk­sia maa- ja met­sä­ta­lou­den ve­sien­suo­je­lu- ja ve­sien­hal­lin­ta­toi­men­pi­teik­si sekä mah­dol­li­sik­si ka­la­ta­lous- ja vir­ta­ve­si­kun­nos­tus­koh­teik­si.

Suun­ni­tel­maan tu­le­vat koh­de-eh­do­tuk­set ei­vät sido ei­vät­kä vel­voi­ta maa­no­mis­ta­jia mi­hin­kään, mut­ta toi­mi­vat taus­ta­tie­to­na mah­dol­li­siin yk­si­tyis­koh­tai­sem­piin suun­ni­tel­miin ja to­teut­ta­mi­seen, jos sel­lai­siin on ha­luk­kuut­ta. Työ on osa ve­sien­hoi­to­työ­tä ja osal­taan edis­tää hy­vän ve­sien ti­lan ta­voi­tet­ta.

Luon­nok­ses­sa on myös ar­vi­oi­tu My­nä­jo­en luon­non­ti­laa, toi­men­pi­tei­den tar­vet­ta, ve­den­laa­tua, kuor­mi­tus­ta ja hyd­ro­lo­gis-mor­fo­lo­gis­ta muun­tu­nei­suut­ta.

Suun­nit­te­lu­työs­sä on hyö­dyn­net­ty eri­lai­sia avoi­mia paik­ka­tie­to­ai­neis­to­ja, kuor­mi­tus-, koh­den­ta­mis- ja va­lu­ma-alu­e­työ­ka­lu­ja sekä van­ho­ja kart­to­ja 1880-lu­vul­ta läh­tien. Tä­män li­säk­si Lou­nais-Suo­men ve­sien­suo­je­lu­yh­dis­tyk­sen työn­te­ki­jät ovat kar­toit­ta­neet lä­hes 230 koh­det­ta maas­tos­sa.

Suun­nit­te­lu­työs­sä on py­rit­ty löy­tä­mään eri­lai­sil­la toi­men­pi­teil­lä to­teu­tet­ta­via ve­sien­suo­je­lu­ko­ko­nai­suuk­sia. Täs­tä syys­tä kaik­ki eh­do­te­tut toi­men­pi­teet on esi­tet­ty 3. va­lu­ma-alu­e­ta­soa pie­nim­mil­le pu­ro­va­lu­ma-alu­eil­le tai jo­ki­o­suuk­sil­le.

Hank­keen mer­kit­tä­vim­mäk­si löy­dök­sek­si ar­vi­oi­daan erään pu­ro­ve­sis­tön alu­eel­ta löy­det­ty tul­va­met­sä, joka kuu­luu EU:n luon­to­di­rek­tii­vin eri­tyi­ses­ti tär­kei­siin luon­to­tyyp­pei­hin.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely