JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Satukierroksen Myllymuori soittaa ukuleleä.

Satukierroksen Myllymuori soittaa ukuleleä.

Kerttu Aaltonen

Uutiset
Uusikaupunki
27.6.2024 10.00

Myllymuorin seikkailut 10 vuotta

Myl­ly­muo­rin seik­kai­lu­ta­pah­tu­ma näki päi­vän­va­lon­sa Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa kym­me­nen vuot­ta sit­ten Kert­tu Aal­to­sen to­teut­ta­ma­na. Idea koko per­heen oh­jel­maan tuli kau­pun­gin mat­kai­lu­suun­nit­te­li­ja Ir­me­li Lai­ho-An­ders­so­nil­ta.

Ta­pah­tu­ma­paik­ka­na oli tuol­loin Uu­den­kau­pun­gin kult­tuu­ri­his­to­ri­al­li­sen mu­se­on pi­ha­pii­ri suu­ta­rin­vers­tai­neen ja las­ten puo­tei­neen. Seik­kai­lun ai­ka­na rat­kot­tiin Myl­ly­ton­tun ka­don­neen ko­ti­a­vai­men mys­tee­riä. Fik­tii­vi­nen mu­sii­kil­li­nen sa­tu­kier­ros päät­tyi Myl­ly­mä­el­le, jos­sa ton­tun huk­kaa­ma Ke­hä­myl­lyn avain löy­tyi lo­pul­ta las­ten avus­tuk­sel­la Myl­ly­muo­rin me­kon hu­pus­ta. Ta­ri­nal­li­nen ajat­te­lua ja mie­li­ku­vi­tus­ta kieh­to­va oh­jel­ma si­säl­si Rau­no Me­lok­sen ja Tar­ja Kaut­sa­lon mu­siik­kia ly­riik­koi­neen, lo­ru­ja sekä pie­niä teh­tä­viä.

Vuo­ro­vai­kut­tei­suus, läs­nä­o­lo, lap­sen­lä­hei­syys ja va­paa iloi­nen tun­nel­ma luo­vat il­ma­pii­rin, jos­sa on tur­val­lis­ta ja haus­kaa toi­mia. Ta­voit­tee­na on ol­lut tu­tus­tut­taa osal­lis­tu­jat myös hie­man Uu­den­ku­pun­gin his­to­ri­aan ja näh­tä­vyyk­siin.

Tä­män vuo­den juh­la­seik­kai­lus­sa rat­ko­taan jäl­leen Myl­ly­ton­tun pul­mal­li­sia ky­sy­myk­siä ja ta­va­taan Myl­ly­ton­tun eläi­nys­tä­viä, jot­ka ker­to­vat omis­ta mie­li­ruu­is­taan ja mie­lel­lään yh­teen ää­neen. Hy­vän­tuu­li­nen ta­pah­tu­ma si­säl­tää mu­siik­kia, teh­tä­viä ja muu­ta leik­ki­sää toi­min­taa. Hei­nä­kuus­sa kai­kil­le avoi­mia kier­rok­sia on tiis­tai­sin ja tors­tai­sin 2.7. al­ka­en. Myl­ly­muo­rin oh­jel­mal­li­sia pik­nik­ke­jä pi­de­tään hei­nä­kuus­sa Cru­sell-vii­kon ai­ka­na 24.7. ja 26.7. Myl­ly­mä­el­lä. Osal­lis­tu­jil­la on mah­dol­li­suus tu­tus­tua kah­den myl­lyn sa­tu­maa­il­maan ja kuul­la myl­ly­jen ta­ri­nat.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely