JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
21.3.2024 11.10

Merimaskussa koira­puis­to­toi­veita

Me­ri­mas­kus­sa ker­tyi yli 250 ni­meä ad­res­siin, jos­sa esi­te­tään koi­ra­puis­ton ra­ken­ta­mis­ta. Han­ket­ta on vauh­di­tet­tu myös kun­ta­lai­sa­loit­teel­la.

Aloit­tees­sa to­de­taan, et­tä koi­rien hy­vin­voin­nin kan­nal­ta liik­ku­mi­nen va­paa­na ja leik­ki­mi­nen la­ji­to­ve­rei­den seu­ras­sa on tär­ke­ää. Koi­ra­puis­to an­tai­si täl­lai­sel­le toi­min­nal­le tur­val­li­sen mah­dol­li­suu­den.

Me­ri­mas­ku­lai­set koi­ra­no­mis­ta­jat ovat jo vuo­sia toi­vo­neet koi­ra­puis­ton pe­rus­ta­mis­ta. Aloit­teen mu­kaan Naan­ta­lin kau­pun­ki omis­taa so­pi­vaa alu­et­ta muun mu­as­sa Kil­lais­ten­tiel­lä, Ri­ta­nie­men­tiel­lä, Munt­te­rin­mä­en al­la ja Jär­ven­suun alu­eel­la.

Ken­nel­liit­to suo­sit­te­lee, et­tä koi­ra­puis­ton koko oli­si vä­hin­tään 3000 ne­li­ö­met­riä ja se oli­si ja­et­tu kah­teen eril­li­seen osas­toon eli pie­nil­le ja suu­ril­le koi­ril­le oman­sa.

Naan­ta­lis­sa on ny­kyi­sin nel­jä koi­ra­puis­toa.

– Koi­ra­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen ai­toi­neen ja kul­ku­yh­teyk­si­neen ar­vi­oi­daan kus­tan­ta­van noin 50 000 eu­roa. Vuo­den 2023 ta­lou­sar­vi­on val­mis­te­lus­sa ja kä­sit­te­lys­sä koi­ra­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen Me­ri­mas­kuun ei me­nes­ty­nyt eli hank­keel­le ei ole myön­net­ty ra­hoi­tus­ta. Al­le­kir­joit­ta­jien mää­rän pe­rus­teel­la hank­keel­le vai­kut­tai­si ole­van suu­ri tah­to­ti­la Naan­ta­lis­sa ja jopa ym­pä­ris­tö­kun­nis­sa, kau­pun­gin yh­dys­kun­ta­tek­nii­kan pääl­lik­kö Mika Hir­vi sa­noo.

Näköislehdet

Kysely