JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
15.7.2021 16.20

Merialueilla sinile­vä­ti­lanne on huonontunut

Me­ri­a­lu­eil­la si­ni­le­vä­e­siin­ty­miä on ha­vait­tu koko Saa­ris­to­me­ren alu­eel­la. Si­ni­le­vää on ol­lut ve­teen se­koit­tu­nee­na laa­joil­la alu­eil­la, mut­ta suo­jai­sim­mis­sa pai­kois­sa ku­ten lah­dis­sa on saat­ta­nut muo­dos­tua pin­ta­e­siin­ty­miä.

Myös Sel­kä­me­rel­lä ti­lan­ne on huo­non­tu­nut ja le­vää on ha­vait­tu muun mu­as­sa Rau­man ve­sil­lä ja Man­ner­ve­del­lä.

Tie­dot pe­rus­tu­vat Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­sen va­ki­o­seu­ran­ta­paik­koi­hin, Ro­ta­rien ha­vain­to­pis­tei­siin sekä mui­hin ha­vain­toi­hin. Sa­tel­liit­ti­ku­vis­sa on ha­vait­tu laa­ja si­ni­le­vä­e­siin­ty­mä Sel­kä­me­ren ulap­pa-alu­eil­la, ja myös ra­ja­var­ti­os­to ha­vait­si 13.7. laa­jo­ja si­ni­le­vä­laut­to­ja Sel­kä­me­rel­lä.

Sa­tel­liit­ti­ha­vain­not Saa­ris­to­me­rel­tä ovat sa­man­suun­tai­sia kuin va­ki­o­seu­ran­nan ha­vain­not. Suo­jai­sis­sa saa­ris­ton osis­sa si­ni­le­vä on voi­nut muo­dos­taa pin­ta­e­siin­ty­miä, kun taas ulap­pa-alu­eil­la tuu­let ovat to­den­nä­köi­sem­min se­koit­ta­neet si­ni­le­vän ve­den jouk­koon.

Si­sä­ve­si­a­lu­eil­la ti­lan­ne on ta­va­no­mai­sem­pi. Ylei­nen kuva si­sä­ve­sien ti­lan­tees­ta on rau­hal­li­nen, jos­kin si­ni­le­vä on yleis­ty­nyt ke­sän ede­tes­sä ja sitä on pai­koin ha­vait­tu run­saas­ti­kin. Jär­vis­sä si­ni­le­vä­ti­lan­ne on ai­na jär­vi­koh­tai­nen ja ti­lan­ne voi vaih­del­la no­pe­as­ti­kin, min­kä vuok­si jär­vis­tä ei voi­da teh­dä suu­ria yleis­tyk­siä.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely