JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
21.3.2024 19.00

Maskulaisilta ideoita tervey­sa­se­ma­rat­kaisuun

Vesa Pent­ti­lä

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een suun­ni­tel­mat Mas­kun ter­vey­sa­se­man lak­kaut­ta­mi­ses­ta nou­si­vat odo­te­tus­ti esil­le kun­nan kiin­teis­töst­ra­te­gi­an esit­te­ly­ti­lai­suu­des­sa.

Kun­ta­lai­sil­ta tuli muu­ta­mia ide­oi­ta, mi­ten sote-pal­ve­lu­ja saa­tai­siin säi­ly­mään Mas­kus­sa.

– Lii­ke­kes­kuk­ses­sa on tyh­jiä ti­lo­ja. Toi­nen vaih­to­eh­to voi­si ol­la pa­rak­ki­rat­kai­su. Li­säk­si neu­ro­lo­gi­ses­sa kun­tou­tus­kes­kuk­ses­sa on va­pai­ta ti­lo­ja hy­väl­lä pai­kal­la. Uu­sia ti­lo­ja on han­kit­ta­va, Jar­mo Sil­lan­pää to­te­si.

– Kir­jas­ton vie­res­sä on hy­vin­voin­ti­a­lu­een so­si­aa­li­ti­lo­ja. Voi­tai­siin­ko nii­tä tai kou­lu­jen ti­lo­ja käyt­tää esi­mer­kik­si neu­vo­la­pal­ve­luis­sa? Mai­ja Salo ky­syi.

Var­han vi­ran­hal­ti­ja­luon­nos ter­vey­sa­se­man sul­ke­mi­ses­ta ai­heut­ti kri­tiik­kiä.

– Ter­vey­sa­se­mal­la on ol­lut muu­ta­mia puut­tei­ta, mut­ta kun­ta on lait­ta­nut ra­haa nii­den kor­jaa­mi­seen. Mi­ten ra­ken­nus on yh­täk­kiä niin huo­noon kun­toon pääs­syt ja pi­tää­kö koko ter­vey­sa­se­ma lait­taa käyt­tö­kiel­toon? Ter­vey­sa­se­ma on toi­mi­nut suh­teel­li­sen hy­vin, jo­ten nyt ei pi­täi­si teh­dä hä­ti­köi­ty­jä pää­tök­siä, Tai­to Yl­häi­nen ko­ros­ti.

– Ter­vey­sa­se­man kat­to on uu­sit­tu kol­me ker­taa ja kun­to­kar­toi­tus on teh­ty ai­na­kin nel­jä ker­taa. Kyl­lä kun­ta on ra­ken­nus­ta re­mon­toi­nut, Aki Si­mo­la muis­tut­ti.

Kun­nan­joh­ta­ja Mii­ra Rais­ki­la va­kuut­ti, et­tä myös yk­si­tyi­ses­sä omis­tuk­ses­sa ole­vat kiin­teis­töt kat­sas­te­taan.

– Ter­vey­sa­se­ma ei ole käyt­tö­kiel­los­sa, mut­ta se on huo­no­kun­toi­nen. Mit­ta­vaa pe­rus­kor­jaus­ta ter­vey­sa­se­mal­la ei ole teh­ty. Olen mie­luum­min mui­den kiin­teis­tö­vaih­to­jen kan­nal­la, Rais­ki­la to­te­si.

Kun­ta ja Var­ha neu­vot­te­le­vat huh­ti­kuus­sa jat­ko­nä­ky­mis­tä.

Näköislehdet

Kysely