JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.5.2021 17.55

Masku avaa ostolas­ku­da­tansa

Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jät to­teut­ti kun­nil­le ky­se­lyn os­to­las­ku­da­tan avaa­mi­ses­ta. Ky­se­lyn pe­rus­teel­la tä­män vuo­den ai­ka­na os­to­las­ku­da­tan­sa jul­kai­se­mi­sen käyn­nis­tä­vät ai­na­kin Mas­ku, Tur­ku, Kaa­ri­na ja Loi­maa. Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa ja Sa­los­sa val­mis­te­lut ovat käyn­nis­sä ja jul­kai­se­mi­nen siir­ty­nee en­si vuo­teen.

– Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jät on pi­tä­nyt pit­kään esil­lä jul­kis­ten han­kin­to­jen mer­ki­tys­tä kun­tien ja yrit­tä­jien vä­li­ses­sä yh­teis­työs­sä. Yk­si osa ko­ko­nai­suut­ta on os­to­las­ku­da­tan avoi­muus. Kun­nan os­to­las­ku­da­ta pal­jas­taa, mil­lai­siin pal­ve­lui­hin, ura­koi­hin, tar­vik­kei­siin ja ta­va­roi­hin ve­ro­eu­rot kun­tien os­tois­sa ku­lu­vat ja toi­saal­ta an­taa mah­dol­li­suu­det alu­een pk-yri­tyk­sil­le ol­la mu­ka­na han­kin­nois­sa, Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien elin­kei­no­a­si­oi­den pääl­lik­kö Jut­ta Wirén sa­noo.

Lie­to ja Pai­mio ovat jul­kais­seet os­to­las­ku­da­tan avoi­me­na jo use­an vuo­den ajan.

Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien ky­se­lyyn vas­ta­si 13 kun­taa. Rai­si­os­sa, Pa­rai­sil­la, My­nä­mä­es­sä ja Ke­mi­ön­saa­res­sa ei ole teh­ty pää­tös­tä os­to­las­ku­da­tan jul­kai­se­mi­ses­ta, mut­ta si­säi­set vir­ka­mies­ta­son sel­vit­te­lyt da­tan jul­kai­se­mi­ses­ta käyn­nis­tet­ty. Lai­ti­la ja Kus­ta­vi to­te­si­vat, et­tei pää­tös­tä os­to­las­ku­da­tan puo­les­ta ole teh­ty ei­kä val­mis­te­lua ole käyn­nis­sä. Nou­si­ai­nen oli teh­nyt val­tuus­to­a­loit­teen kä­sit­te­lyn pe­rus­teel­la kiel­tei­sen pää­tök­sen da­tan jul­kai­se­mi­ses­ta.

– Vai­kut­taa sil­tä, et­tä Var­si­nais-Suo­men kun­tien ak­tii­vi­suus os­to­las­ku­da­tan jul­kai­se­mi­ses­sa on hy­väl­lä to­lal­la ja seu­raa­van vuo­den ai­ka­na voim­me odot­taa os­to­las­ku­da­taa ny­kyis­ten jul­kai­si­joi­den li­säk­si 5–6 uu­del­ta jul­kai­si­jal­ta, Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien han­kin­ta-asi­a­mies Jor­ma Saa­ri­ke­to to­te­aa.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely