JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.2.2023 10.42

Lounais-Suomen jätehuol­to­mää­räyksiä uudistetaan

Lou­nais-Suo­men jä­te­huol­to­lau­ta­kun­ta päi­vit­tää jä­te­huol­to­mää­räyk­siä. Mää­räys­luon­nos kos­kee Va­kan alu­eel­la Mas­kun, My­nä­mä­en, Naan­ta­lin, Nou­si­ai­sen ja Uu­den­kau­pun­gin alu­ei­ta.

Mää­räys­luon­nos pe­rus­tuu jä­te­lain py­kä­lään, jon­ka mu­kaan kun­ta voi an­taa tar­peel­li­sia ylei­siä mää­räyk­siä jä­te­huol­lon jär­jes­tä­mi­ses­tä. Mää­räyk­siä voi­daan an­taa muun mu­as­sa asu­mi­ses­sa syn­ty­vien jät­tei­den la­jit­te­lus­ta, ke­räyk­ses­tä, vas­taa­not­to­pai­kois­ta, kul­je­tuk­ses­ta, hyö­dyn­tä­mi­ses­tä ja lop­pu­kä­sit­te­lys­tä sekä toi­mis­ta ros­kaan­tu­mi­sen eh­käi­se­mi­sek­si.

Jä­te­huol­to­mää­räys­ten päi­vit­tä­mi­sel­lä var­mis­te­taan, et­tä eri­ta­soi­set jä­te­huol­toa kos­ke­vat sää­dök­set ei­vät ole kes­ke­nään ris­ti­rii­das­sa. Päi­vit­tä­mi­nen on tar­peen myös mää­räys­ten yh­te­näis­tä­mi­sek­si koko lau­ta­kun­nan toi­mi­a­lu­eel­la sen jäl­keen, kun Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­gis­ta tuli osa Lou­nais-Suo­men jä­te­huol­lon yh­teis­toi­min­ta-alu­et­ta.

Mer­kit­tä­vim­mät muu­tok­set kos­ke­vat pak­kaus- ja bi­o­jät­tei­den kiin­teis­tö­koh­tai­sia eril­lis­ke­räys­tä, bi­o­jät­teen kom­pos­toin­nis­ta il­moit­ta­mis­ta, jä­te­as­ti­oi­den sekä sa­os­tus- ja um­pi­säi­li­öi­den tyh­jen­nys­vä­le­jä, jät­tei­den nou­to- ja kuor­maa­mi­sai­ko­ja sekä uu­sien sa­os­tus- ja um­pi­säi­li­öi­den si­joit­ta­mis­ta kiin­teis­töl­lä.

Mää­räys­luon­nos on näh­tä­vil­lä Tu­run kau­pun­gin tie­to­ver­kos­sa ja sii­tä voi esit­tää lau­ta­kun­nal­le mie­li­pi­teen­sä vii­meis­tään 1.4. Mie­li­pi­teet tu­lee toi­mit­taa pos­tit­se: Lou­nais-Suo­men jä­te­huol­to­lau­ta­kun­ta, PL 355, 20101 Tur­ku tai säh­kö­pos­tit­se: ja­te­huol­to­lau­ta­kun­ta@tur­ku.fi.

Näköislehdet

Kysely