JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
3.11.2022 10.59

Louhisaaren puistossa puuston­hoi­to­töitä

Se­naat­ti-kiin­teis­töt on aloit­ta­nut Lou­hi­saa­ren kar­ta­non puis­to­pui­den hoi­to­leik­kauk­set mai­se­man­hoi­to­suun­ni­tel­man ja pui­den kun­to­tut­ki­muk­sen mu­kai­ses­ti.

Huo­no­kun­tois­ten pui­den kaa­to aloi­te­taan mar­ras­kuun puo­li­vä­lis­sä, jol­loin työ­maa-alue ai­da­taan ja alu­eel­la liik­ku­mis­ta ra­joi­te­taan.

Se­naat­ti-kiin­teis­töt on teet­tä­nyt tänä syk­sy­nä Lou­hi­saa­ren kar­ta­non puis­ta laa­jan kun­to­tut­ki­muk­sen. Puis­to­puis­sa ha­vait­tiin run­saas­ti hoi­to­tar­pei­ta, ja alu­eel­ta löy­tyi kak­si­kym­men­tä puu­ta, joi­ta ei voi­da tur­val­li­suus­syis­tä sääs­tää.

Muun mu­as­sa alu­een ja­la­vis­sa esiin­tyy ja­la­van­pa­ku­ria, joka la­hot­taa pui­ta. Nyt teh­ty tut­ki­mus on jat­koa vuo­si sit­ten teh­dyl­le sup­pe­am­mal­le tut­ki­muk­sel­le, jos­sa kar­toi­tet­tiin kii­reel­li­sim­piä hoi­to­toi­men­pi­tei­tä.

– Se­naat­ti-kiin­teis­töil­le, Suo­men kan­sal­lis­mu­se­on mu­se­o­pal­ve­luil­le ja Mu­se­o­vi­ras­tol­le on tär­ke­ää pa­nos­taa puis­ton kun­nos­ta­mi­seen ja yl­lä­pi­tä­mi­seen. Alu­eel­la vie­rai­le­vien ja työs­ken­te­le­vien tur­val­li­suus on suun­nit­te­lus­sa etu­si­jal­la, Se­naat­ti-kiin­teis­tö­jen kiin­teis­tö­pääl­lik­kö Pet­ri Nur­mio ker­too.

Luon­non mo­ni­muo­toi­suu­den edis­tä­mi­sek­si kaa­det­ta­vien ja­lo­jen leh­ti­pui­den jä­re­ät run­got si­joi­te­taan jat­kos­sa kar­ta­non alu­eel­le maa­la­ho­puik­si. Maa­la­ho­puun mää­rän li­sään­ty­mi­nen li­sää tut­ki­tus­ti alu­een la­ji­kir­joa.

Alu­eel­le ri­pus­te­taan myös lin­nun­pönt­tö­jä, jot­ta ko­lo­pe­si­jöil­lä oli­si riit­tä­väs­ti pe­sä­paik­ko­ja.

Lou­hi­saa­ren kar­ta­nol­le laa­dit­tua mai­se­man­hoi­to­suun­ni­tel­maa on päi­vi­tet­ty vuon­na 2020. Se­naat­ti-kiin­teis­töt teet­tää tu­le­vi­na vuo­si­na kar­ta­non puis­tos­sa suun­ni­tel­man mu­kai­ses­ti eri­lai­sia kun­nos­tus­töi­tä, jot­ta his­to­ri­al­li­ses­ti ar­vo­kas puis­to­ym­pä­ris­tö säi­lyi­si edus­ta­va­na ja tur­val­li­se­na käyt­tää. Puis­toon esi­mer­kik­si is­tu­te­taan lä­hi­vuo­si­na uu­sia pui­ta kor­vaa­maan nyt ja myö­hem­min kaa­det­ta­via pui­ta.

Lou­hi­saa­ren kar­ta­no­lin­nan alu­een puis­tos­sa pää­see vie­rai­le­maan va­paas­ti ym­pä­ri vuo­den.

Näköislehdet

Kysely