JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
13.5.2022 13.04

Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki yhdistävät voimansa

Lie­don Sääs­tö­pan­kin hal­li­tus on käyn­nis­tä­nyt yh­dis­ty­mis­neu­vot­te­lut Oma Sääs­tö­pank­ki Oyj:n kans­sa. Lo­pul­li­set pää­tök­set yh­dis­ty­mi­ses­tä teh­dään Oma Sääs­tö­pan­kin hal­li­tuk­ses­sa sekä Lie­don Sääs­tö­pan­kin isän­nis­tös­sä lop­pu­vuo­des­ta 2022.

Pan­kil­la on toi­mi­pis­tei­tä yh­dek­säl­lä paik­ka­kun­nal­la: Tu­rus­sa, Kaa­ri­nas­sa, Lie­dos­sa, Loi­maal­la, Naan­ta­lis­sa, Mas­kus­sa, My­nä­mä­el­lä, Pai­mi­os­sa ja Rai­si­os­sa.

Yh­dis­ty­mi­nen on suun­ni­tel­tu to­teu­tet­ta­van seu­raa­van 12 kuu­kau­den ai­ka­na. Mo­lem­mil­la osa­puo­lil­la on vah­va tah­to­ti­la hank­keen to­teut­ta­mi­sek­si.

– Yh­dis­ty­mi­sel­lä Oma Sääs­tö­pank­kiin pys­tym­me ta­kaa­maan asi­ak­kail­lem­me en­tis­tä py­sy­väm­mät ja ke­hit­ty­vät pank­ki­pal­ve­lut ja mikä tär­kein­tä, Oma Sääs­tö­pan­kin te­ho­kas ja suo­ra­vii­vai­nen toi­min­ta­mal­li ta­kaa asi­ak­kail­lem­me jat­kos­sa muun mu­as­sa päi­vit­täis­pal­ve­lut il­man ajan­va­raus­ta sekä en­tis­tä laa­jem­mat au­ki­o­lo­a­jat. Mo­ni­puo­li­set di­gi­taa­li­set pal­ve­lu­ka­na­vat yh­dis­tet­ty­nä hen­ki­lö­koh­tai­seen pal­ve­luun on se, mitä asi­ak­kaat meil­tä odot­ta­vat. Tu­tut asi­an­tun­ti­jam­me ovat aut­ta­mas­sa asi­ak­kai­tam­me myös jat­kos­sa pai­kal­li­sis­sa kont­to­reis­sam­me yh­dek­säl­lä paik­ka­kun­nal­la. Pan­kin hen­ki­lö­kun­ta siir­tyy van­hoi­na työn­te­ki­jöi­nä Oma Sääs­tö­pank­kiin, ker­too Lie­don Sääs­tö­pan­kin toi­mi­tus­joh­ta­ja Jou­ni Niu­ro.

Niu­ron mu­kaan liik­keel­lä ol­laan nyt asi­ak­kai­den ja Tu­run ta­lou­sa­lu­een par­haak­si.

– Ha­lu­am­me var­mis­taa tu­le­vai­suu­den, jos­sa ke­hit­ty­vää pank­ki­lii­ke­toi­min­taa on mah­dol­lis­ta har­joit­taa lä­hel­lä asi­a­kas­ta. Ha­lu­am­me py­syä ja kas­vaa en­tis­tä mer­kit­tä­väm­mäk­si pank­ki­toi­mi­jak­si niin luo­to­tuk­sen kuin sääs­tä­mi­sen ja si­joit­ta­mi­sen osal­ta. Lie­don Sääs­tö­pan­kin ja­lan­si­ja alu­eel­li­ses­sa yri­tys­ra­hoi­tuk­ses­sa on jo nyt mer­kit­tä­vä ja tu­le­vai­suu­des­sa pys­tym­me vas­taa­maan en­tis­tä suu­rem­piin ra­hoi­tus­tar­pei­siin.

Kaik­ki asi­ak­kai­den pank­ki­a­si­at toi­mi­vat nor­maa­lis­ti yh­dis­ty­misp­ro­ses­sin ai­ka­na sekä sen jäl­keen. Asi­ak­kail­le vies­ti­tään yh­dis­ty­mi­sen ete­ne­mi­ses­tä.

Oma Sääs­tö­pan­kin toi­mi­tus­joh­ta­ja Pasi Sy­dän­lam­mi nä­kee yh­dis­ty­mi­sen vah­vis­ta­van huo­mat­ta­vas­ti pan­kin mark­ki­na-ase­maa ja lii­ke­toi­min­ta­vo­lyy­me­jä tär­ke­äl­lä Tu­run ta­lou­sa­lu­eel­la ja täy­den­tä­vän pal­ve­lu­ver­kos­toa koko Var­si­nais-Suo­mes­sa.

– To­teu­tu­es­saan suun­nit­teil­la ole­va yh­dis­ty­mi­nen on eu­ro­mää­räi­ses­ti Oma Sääs­tö­pan­kin his­to­ri­an suu­rin yri­tys­jär­jes­te­ly, Sy­dän­lam­mi ker­too.

Pank­kien yh­teen­las­ket­tu lii­ke­voit­to vuo­del­ta 2021 oli noin 96 mil­joo­naa eu­roa ja vuo­den 2022 en­sim­mäi­sen vuo­si­nel­jän­nek­sen yh­teen­las­ket­tu tase noin 7 mil­jar­dia eu­roa. Hen­ki­lös­tön yh­teen­las­ket­tu mää­rä on noin 450 ja hen­ki­lö- ja yri­ty­sa­si­ak­kai­den mää­rä yli 210 000.

Yh­dis­ty­mi­sen yh­tey­des­sä muo­dos­tet­ta­va Lie­don Sääs­tö­pank­ki­sää­tiö jat­kaa it­se­näi­ses­ti Lie­don Sääs­tö­pan­kin pit­kää alu­eel­lis­ta pank­ki­his­to­ri­aa. Sää­ti­ös­tä tu­lee jat­kos­sa huo­mat­ta­van va­ral­li­suu­den myö­tä tär­keä vai­kut­ta­ja Tu­run ta­lou­sa­lu­eel­la ja myös­kin yk­si suu­rim­mis­ta Oma Sääs­tö­pan­kin omis­ta­jis­ta.

Sää­ti­ön teh­tä­vä­nä on jat­kos­sa toi­mia alu­eel­li­se­na vai­kut­ta­ja­na sekä muun mu­as­sa sääs­tä­väi­syy­den, ta­lou­del­li­sen kas­va­tuk­sen ja tut­ki­muk­sen edis­tä­jä­nä. Sää­ti­ön va­ro­ja käy­te­tään jat­kos­sa Tu­run ta­lou­sa­lu­een hyö­dyk­si.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely