JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Susanna Kultanen, Hannu Mattila, Jarmo Pahikkala ja Henry Mero tutkivat kotahankkeen suunnitelmia.

Susanna Kultanen, Hannu Mattila, Jarmo Pahikkala ja Henry Mero tutkivat kotahankkeen suunnitelmia.

Vesa Penttilä

Uutiset
Masku
19.11.2020 14.21

Lemun päiväkodin luontoryhmälle kota

Vesa Pent­ti­lä

Lou­na­tuu­len päi­vä­ko­din ta­ka­met­säs­sä on vii­me päi­vi­nä ol­lut ih­me­tel­tä­vää le­mu­lais­lap­sil­le, kun Nou­si­ais­ten Ro­ta­ryk­lu­bin tal­koo­voi­min to­teut­ta­ma ko­ta­han­ke on pääs­syt vauh­tiin. Pöm­pe­lin pys­tyt­tä­mi­nen siir­tyy en­si ke­vää­seen, mut­ta poh­ja­työt ura­koi­daan kun­toon en­nen tal­vea.

– An­nam­me va­lun kui­vua rau­has­sa. Kun va­lun pak­suus on 15 sent­tiä, niin kui­vu­mi­seen me­nee 15 viik­koa. Poh­jan pääl­le ve­de­tään pres­su ja sit­ten töi­tä jat­ke­taan ke­vääl­lä. Tou­ko­kuus­sa pi­täi­si ol­la val­mis­ta, Ro­ta­ryk­lu­bin pre­si­dent­ti Han­nu Mat­ti­la suun­nit­te­lee.

Ko­taan ma­joit­tuu elo­kuus­sa Lou­na­tuu­len uu­si luon­to­ryh­mä, jo­hon ote­taan 4–5-vuo­ti­ai­den ikä­luo­kas­ta mak­si­mis­saan 14 las­ta.

– Lou­na­tuu­li on jo pit­kään ol­lut vih­re­än li­pun päi­vä­ko­ti. Kun muu­ten­kin olem­me pal­jon luon­nos­sa, niin päi­vä­ko­tiin so­pii luon­to­ryh­män pe­rus­ta­mi­nen, var­hais­kas­va­tuk­sen esi­mies Su­san­na Kul­ta­nen sa­noo.

Ko­taan muut­ta­val­la luon­to­ryh­mäl­lä on tar­vit­ta­es­sa tu­ki­pis­te naa­pu­ris­sa si­jait­se­vas­sa Kais­la­ko­dis­sa ja ves­sa­käyn­nit hoi­tu­vat päi­vä­ko­dis­sa. Muu­ten kota on se paik­ka, jos­sa si­sä­toi­min­taa har­ras­te­taan ruo­kai­lus­ta ja päi­vä­le­vos­ta al­ka­en.

– Mai­to­kär­ryil­lä ha­em­me ruo­kaa päi­vä­ko­dis­ta ja kun rai­tis il­ma vä­syt­tää, niin ret­ki­pat­joil­le pää­see le­pää­mään. Luon­to on hy­väk­si lap­sil­le. Se ke­hit­tää mie­li­ku­vi­tus­ta ja mo­to­ri­sia tai­to­ja. Luon­nos­sa ka­ve­ri­po­ruk­kaan on hel­pom­pi hy­väk­syä kaik­ki.

Le­mun päi­vä­ko­din luon­to­ryh­mä on jo he­rät­tä­nyt kiin­nos­tus­ta. Muu­ta­mat van­hem­mat ovat ot­ta­neet yh­teyt­tä ja myös työn­te­ki­jöil­lä tun­tuu ole­van ha­lu­ja kota- ja ul­koil­ma­hom­miin.

Luon­to­ryh­män pe­rus­ta­mi­nen liit­tyy Suo­men La­dun Luon­nos­sa ko­to­naan -pro­jek­tiin.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely