JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.4.2024 13.31

Kylmyys ja yöpakkaset hidastavat kevään etenemistä

Ke­vät on al­ka­nut vii­le­ä­nä. Ke­vään ete­ne­mis­tä hi­das­ta­vat yö­pak­ka­set sekä pit­kään jat­ku­nut kyl­myys.

Tu­le­val­le vii­kol­le on en­nus­teis­sa edel­leen yö­pak­ka­sia. Tal­vi oli lä­hes koko maas­sa lu­mi­nen ja tä­män vuok­si rou­taa ei ole maas­sa pal­joa. Kun sää­ti­la läm­pe­nee, niin pel­to­työt voi­vat käyn­nis­tyä no­pe­as­ti. Poh­joi­ses­sa lun­ta on vie­lä pal­jon, jo­ten siel­lä pel­loil­le pää­syä saa odot­taa vie­lä to­vin.

– Kas­vu­kau­si on hie­man myö­häs­sä ai­ka­tau­lus­ta, mut­ta jos sää­ti­la läm­pe­nee no­pe­as­ti, niin pel­lot kui­vu­vat no­pe­as­ti kyl­vö­kun­toon. Yö­pak­kas­ten ai­kaan kan­nat­taa hyö­dyn­tää pel­to­jen pa­rem­paa kan­ta­vuut­ta syys­vil­jo­jen lan­noi­tuk­ses­sa, sa­noo kas­vin­tuo­tan­non toi­mi­a­la­pääl­lik­kö Juha-Mat­ti Top­pa­ri Pro Ag­ri­as­ta.

Syys­vil­jo­jen kun­to on vie­lä hie­man epä­sel­vä, mut­ta ai­na­kin ku­mi­na ja ruis näyt­tä­vät sel­vin­neen koh­ta­lai­sen hy­vin tal­ves­ta. Syys­kas­ve­ja suo­je­li pak­su lu­mi­pei­te, joka suo­ja­si kas­ve­ja tal­ven ko­vil­ta pak­ka­sil­ta.

Näköislehdet

Kysely