JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
21.8.2023 13.25

Kurjenrahka kutsuu luonnon päivän juhlaan

Kur­jen­rah­kan kan­sal­lis­puis­to kut­suu Suo­men luon­non päi­vän juh­laan lau­an­tai­na 26. elo­kuu­ta.

Au­ran, Nou­si­ais­ten ja Pöy­ty­än kun­nat, yrit­tä­jät ja seu­rat sekä Met­sä­hal­li­tus tar­jo­a­vat koko per­heel­le eri­lais­ta te­ke­mis­tä ja esit­te­le­vät omaa toi­min­taan­sa Ku­han­kuo­non lä­hel­lä Kur­jen­rah­kan kan­sal­lis­puis­tos­sa ja Koi­vu­nie­mes­sä kel­lo 10–18.

Au­ran kun­nan vir­kis­ty­sa­lu­eel­la Koi­vu­nie­mes­sä pää­see rap­sut­te­le­maan koi­ria ja kuu­le­maan liik­ku­mi­ses­ta luon­nos­sa koi­ran kans­sa. Koi­vu­nie­mes­sä on gril­laus­mah­dol­li­suus ja sau­na läm­pi­mä­nä koko ta­pah­tu­man ajan.

Met­sä­mör­rin kou­lu ker­too luon­nos­ta ja kan­sal­lis­puis­tois­ta, ja luon­to­po­luil­le­kin pää­see. Kur­jen­rah­kal­la kul­kee mon­ta eri­mit­tais­ta luon­to­pol­kua. Per­heen pie­nim­pien­kin kans­sa voi kier­tää Kar­pa­lo­po­lun ym­py­rä­rei­tin.

Jär­jes­tä­jät suo­sit­te­le­vat käyt­tä­mään jul­kis­ta lii­ken­net­tä ja kimp­pa­kyy­te­jä. Py­sä­köin­ti­ti­lat ovat ra­jal­li­set ja myös luon­to kiit­tää yh­teis­kul­je­tuk­ses­ta. Tu­run Kaup­pa­to­ril­ta tuo­vat Fö­lin lin­jat nro 21 ja 23. Mat­ka Ku­han­kuo­non py­sä­kil­le vie noin tun­nin. Py­sä­kil­tä on va­jaa ki­lo­met­ri alu­eel­le.

Kur­jen­pe­sän lä­hi­py­sä­köin­ti­a­lue on va­rat­tu lii­kun­ta­ra­joit­tei­sil­le ja Kur­jen­pe­sän alu­een näyt­teil­le­a­set­ta­jil­le. Koi­vu­nie­meen pää­se­vät au­tol­la vain näyt­teil­le­a­set­ta­jat ja ta­pah­tu­man jär­jes­tä­jät.

Elo­kuun vii­mei­se­nä lau­an­tai­na juh­li­taan Suo­men luon­toa. Tänä vuon­na päi­vä on en­sim­mäis­tä ker­taa va­kiin­tu­nut li­pu­tus­päi­vä. Suo­mi on en­sim­mäi­nen maa, joka li­put­taa luon­nol­leen.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely