JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Varsinais-Suomessa suositellaan kotitestin tekemistä, mikäli aikoo tavata tuttuja, etenkin riskiryhmiin kuuluvia.

Varsinais-Suomessa suositellaan kotitestin tekemistä, mikäli aikoo tavata tuttuja, etenkin riskiryhmiin kuuluvia.

Uutiset
7.1.2022 11.48

Koronaepidemia leviää maakunnassa nyt uudella voimalla

Uu­si vuo­si on al­ka­nut Var­si­nais-Suo­mes­sa va­li­tet­ta­vien en­nä­tys­ten mer­keis­sä. Ko­ro­na le­vi­ää maa­kun­nas­sa vauh­dil­la.

Al­ku­vii­kol­la 3.1.–6.1. Var­si­nais-Suo­meen on kir­jat­tu 1505 uut­ta ko­ro­na­ta­paus­ta. Viik­ko sit­ten vas­taa­va­na ai­ka­na ta­pauk­sia oli 1168.

Tyk­sin mik­ro­bi­o­lo­gi­an la­bo­ra­to­rio on vii­me päi­vi­nä tut­ki­nut kes­ki­mää­rin yli 1200 näy­tet­tä vuo­ro­kau­des­sa ja näyt­teis­tä po­si­tii­vi­sia on ol­lut noin 29 pro­sent­tia.

– Em­me ole vie­lä näh­neet epi­de­mi­an huip­pua. Omik­ron­va­ri­ant­ti on val­lan­nut alaa hy­vin no­pe­as­ti. Li­ki­pi­tä­en kaik­ki po­si­tii­vi­set näyt­teet ovat nyt omik­ron­va­ri­ant­tia. Sai­raa­la­hoi­don tar­ve ei kui­ten­kaan ole vie­lä tois­tai­sek­si läh­te­nyt sa­man­lai­seen nou­suun kuin ta­paus­mää­rät, mut­ta mah­dol­li­nen sai­raa­la­hoi­don tar­ve il­me­nee noin vii­kon vii­veel­lä sai­ras­tu­mi­ses­ta, sa­noo Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin in­fek­ti­o­lää­kä­ri Har­ri Mart­ti­la.

Täl­lä het­kel­lä 14 vuo­ro­kau­den il­maan­tu­vuus Var­si­nais-Suo­mes­sa on 100 000 asu­kas­ta koh­ti 895,5 eli voi­mak­kaas­sa nou­sus­sa. Viik­ko sit­ten il­maan­tu­vuus oli 594,7.

– Ko­ro­na­tar­tun­to­ja on to­del­li­suu­des­sa vie­lä enem­män, sil­lä kun­tien tar­tun­nan­jäl­ji­tys on ym­mär­ret­tä­väs­ti pa­has­ti ruuh­kau­tu­nut. Osaa tar­tun­nois­ta ei ole vie­lä eh­dit­ty re­kis­te­röi­dä ei­kä tar­tun­nan saa­nei­siin ole si­ten voi­tu ol­la yh­tey­des­sä, Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

Ko­to­na teh­tä­vien tes­tien tu­lok­set ei­vät luon­nol­li­ses­ti edes näy näis­sä lu­vuis­sa.

– Pie­nis­tä­kin oi­reis­ta on jää­tä­vä ko­tiin. Suo­si­tan te­ke­mään ko­ti­tes­tin, jos suun­nit­te­lee ta­paa­van­sa tut­ta­via ja eri­tyi­ses­ti hen­ki­löi­tä, joil­la on hei­ken­ty­nyt vas­tus­tus­ky­ky. Va­li­tet­ta­vas­ti ti­lan­teem­me ei sal­li nyt ko­koon­tu­mi­sia si­sä­ti­lois­sa, joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Tyk­sis­sä on per­jan­tai­na 7.1. hoi­dos­sa 21 ko­ro­na­po­ti­las­ta vuo­de­o­sas­toil­la, teho-osas­tol­la al­le vii­si. Uu­sia te­ho­hoi­to­jak­so­ja ei ole vuo­den 2022 ai­ka­na al­ka­nut. Koko lä­hes kah­den vuo­den epi­de­mi­an ai­ka­na Var­si­nais-Suo­mes­sa on ra­por­toi­tu 142 ko­ro­nan vuok­si me­neh­ty­nyt­tä (kes­ki-ikä on 80,6 vuot­ta).

Näköislehdet

Kysely