JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
26.9.2022 11.10

Konepaja Timeka siirtyy ruotsalaiseen omistukseen

Ruot­sa­lai­nen Kar­nell Group AB on 22. syys­kuu­ta al­le­kir­joi­te­tul­la so­pi­muk­sel­la hank­ki­nut omis­tuk­seen­sa enem­mis­tön My­nä­mä­es­sä toi­mi­van Ko­ne­pa­ja Ti­me­ka Oy:n osa­ke­kan­nas­ta.

Kar­nell hank­kii omis­tuk­seen­sa 96 pro­sent­tia yh­ti­ön osak­keis­ta, ja kaup­pa to­teu­te­taan 30. syys­kuu­ta. Ta­voit­tee­na on jat­kaa kas­vua yh­des­sä ny­kyis­ten ja uu­sien asi­ak­kai­den kans­sa ja ke­hit­tää toi­min­to­ja My­nä­mä­es­sä.

Ti­me­kan lii­ke­vaih­to oli vuon­na 2021 noin 8,3 mil­joo­naa eu­roa, ja yh­ti­ön kan­nat­ta­vuus oli hyvä. Yh­ti­ön lii­ke­toi­min­ta on kas­va­nut kes­ki­mää­rin 10 pro­sent­tia vuo­sit­tain vii­mei­sen kym­me­nen vuo­den ai­ka­na. Ti­me­ka työl­lis­tää My­nä­mä­es­sä noin 60 työn­te­ki­jää.

Ti­me­ka tar­jo­aa kaik­kia ko­ne­pa­jan pal­ve­lui­ta, joi­ta vaa­ti­va te­ol­li­suu­den ko­neen­ra­ken­nus edel­lyt­tää. Asi­ak­kais­ta iso osa on glo­baa­leil­la mark­ki­noil­la toi­mi­via te­ol­li­suu­den ko­neen­ra­ken­ta­jia. Tun­nu­so­mais­ta Ti­me­kan so­pi­mus­val­mis­tus­pal­ve­lul­le on pie­ni sar­ja­ko­ko sekä se, et­tä asi­ak­kaat tar­vit­se­vat useim­mi­ten koko val­mis­tus­pal­ve­lui­den kir­jon: hit­saus, la­ser­leik­kaus, sär­mäys, ko­neis­tus, ko­koon­pa­no, maa­laus, ko­koon­pa­no.

Ti­me­kan toi­mi­tus­joh­ta­ja Mar­ko Se­tä­lä nä­kee Ti­me­kan saa­van Kar­nel­lis­ta pit­kä­ai­kai­sen omis­ta­jan.

– Meil­le Ti­me­kal­la on tär­kein­tä, et­tä asi­ak­kaam­me saa­vat en­si­luok­kais­ta ja jous­ta­vaa pal­ve­lua. Pal­ve­lu­lu­pauk­sem­me taus­tal­la on mo­ti­voi­tu­nut hen­ki­lös­tö ja mo­der­ni ko­ne­kan­ta.

Se­tä­lä us­koo, et­tä yh­des­sä Kar­nel­lin kans­sa pys­ty­tään en­tis­tä pa­rem­min pal­ve­le­maan asi­ak­kai­ta ja kas­va­maan yh­des­sä hei­dän kans­saan.

– Ta­lou­del­lis­ten re­surs­sien li­säk­si Kar­nell tuo Ti­me­kal­le laa­jan asi­an­tun­ti­ja­ver­kos­ton tu­ke­maan toi­min­nan ke­hit­tä­mis­tä, sa­noo Se­tä­lä.

Ti­me­ka tu­lee osak­si Kar­nel­lin Te­ol­li­nen val­mis­tus -lii­ke­toi­min­ta-alu­et­ta lo­ka­kuun alus­ta läh­tien.

Kar­nel­lin toi­mi­tus­joh­ta­ja Pet­ter Mol­de­nius toi­vot­taa Ti­me­kan ja työn­te­ki­jät ter­ve­tul­leek­si Kar­nel­liin.

– Jat­kam­me Mar­ko Se­tä­län kans­sa toi­min­nan ke­hit­tä­mis­tä. Olem­me vai­kut­tu­nei­ta Mar­kon joh­dol­la ta­pah­tu­nees­ta kan­nat­ta­vas­ta kas­vus­ta ja Ti­me­kan saa­vut­ta­mas­ta va­kaas­ta ase­mas­ta asi­ak­kuuk­sis­sa. Ti­me­kan kil­pai­lu­ky­ky no­jaa mo­der­niin tuo­tan­to­tek­no­lo­gi­aan sekä hen­ki­lös­tön vah­van osaa­mi­seen. Nä­em­me yh­ti­ös­sä pal­jon po­ten­ti­aa­lia sii­hen, et­tä tämä ke­hi­tys tu­lee myös jat­ku­maan ja olem­me in­nos­tu­nei­na mu­ka­na täl­lä mat­kal­la, ker­too Mol­de­nius.

Kar­nell omis­taa poh­jois­mai­sia pie­niä ja kes­ki­suu­ria tek­no­lo­gi­ayh­ti­öi­tä ja tu­kee nii­tä kas­vus­sa ja ke­hi­tyk­ses­sä. Kar­nel­lin si­joi­tus­ho­ri­sont­ti on jat­ku­va, jol­loin yrit­tä­jät ja per­heyh­ti­öt saa­vat pit­kä­ai­kai­sen omis­ta­ja­kump­pa­nin.

Täl­lä het­kel­lä Kar­nell omis­taa enem­mis­tön yh­teen­sä yh­dek­säs­sä suo­ma­lai­ses­sa ja ruot­sa­lai­ses­sa yh­ti­ös­sä, ja ta­voit­tee­na on kon­ser­nin lis­tau­tu­mi­nen.