JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
4.6.2021 11.05

Kokoon­tu­mis­ra­joi­tuksiin tulee lisää lievennyksiä

Var­si­nais-Suo­mi on siir­ty­nyt ko­ro­na­pan­de­mi­an le­vi­ä­mis­vai­hees­ta kiih­ty­mis­vai­hee­seen, jo­ten Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on päät­tä­nyt ke­ven­tää alu­een ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­sia. Ylei­sö­ti­lai­suuk­sien ja yleis­ten ko­kous­ten enim­mäi­sy­lei­sö­mää­rää ei enää tar­vit­se ra­joit­taa, jos toi­min­taan osal­lis­tu­vien on mah­dol­lis­ta vält­tää lä­hi­kon­tak­ti toi­siin­sa. Li­säk­si kah­den met­rin tur­va­vä­li kos­kee jat­kos­sa vain si­sä­ti­lo­ja.

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on an­ta­nut Var­si­nais-Suo­men alu­eel­le pää­tök­sen, joka kos­kee ylei­sö­ti­lai­suuk­sia ja ylei­siä ko­kouk­sia. Si­sä­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vät ko­kouk­set, joi­hin osal­lis­tuu yli kym­me­nen hen­ki­löä sekä alu­eel­li­ses­ti ra­ja­tu­tuis­sa ul­ko­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vät yli 50 hen­ki­lön ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set ovat kiel­let­ty­jä.

Ylei­sö­mää­rät voi­daan kui­ten­kin ylit­tää, jos asi­ak­kai­den, toi­min­taan osal­lis­tu­vien hen­ki­löi­den ja seu­ru­ei­den on mah­dol­lis­ta vält­tää lä­hi­kon­tak­ti toi­siin­sa. Lä­hi­kon­tak­til­la tar­koi­te­taan ih­mis­ten fyy­sis­tä kon­tak­tia toi­siin­sa tai oles­ke­lua sa­mas­sa si­sä­ti­las­sa al­le kah­den met­rin etäi­syy­del­lä toi­sis­taan yli 15 mi­nuu­tin ajan.

Si­sä­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vis­sä yli kym­me­nen hen­ki­lön ti­lai­suuk­sis­sa edel­ly­te­tään jat­kos­sa­kin kah­den met­rin tur­va­vä­le­jä. Ylei­sö­ti­lai­suu­den jär­jes­tä­jä tai muu toi­mi­ja voi it­se päät­tää, mi­ten hän to­teut­taa tur­va­vä­li­vel­voit­teen si­sä­ti­lois­sa. Sen voi teh­dä esi­mer­kik­si osoit­ta­mal­la jo­kai­sel­le is­tu­ma­pai­kan ja ra­jaa­mal­la asi­a­kas­mää­rää myy­mäl­lä vain joka toi­sen tai kol­man­nen is­tu­ma­pai­kan.

Myös ul­ko­ti­lois­sa, esi­mer­kik­si fes­ti­vaa­li­a­lu­eel­la tai ur­hei­lu­kat­so­mos­sa, tu­lee osal­lis­tu­jil­la ol­la mah­dol­li­suus vält­tää fyy­si­nen kon­tak­ti mui­hin ih­mi­siin, vaik­ka sel­ke­ää met­ri­mit­tais­ta oh­jet­ta ei pi­det­tä­vään etäi­syy­teen enää ole­kaan. Ti­lai­suu­den jär­jes­tä­jää vel­voit­ta­vat edel­leen tar­tun­ta­lain mu­kai­set hy­gie­ni­a­käy­tän­nöt, ku­ten muun mu­as­sa vel­vol­li­suus tar­jo­ta mah­dol­li­suus kä­sien puh­dis­ta­mi­sen ja riit­tä­vien etäi­syyk­sien yl­lä­pi­toon sekä vel­vol­li­suus puh­dis­taa toi­min­taan käy­te­tyt ti­lat ta­val­lis­ta te­hos­te­tum­min.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely