JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Digituen antaminen onnistuu myös puhelimessa.

Digituen antaminen onnistuu myös puhelimessa.

Uutiset
29.4.2021 10.55

Kelan digitukea saa myös puhelimitse

Ke­lan pal­ve­lu­a­si­an­tun­ti­joi­den työ­hön kuu­luu neu­voa asi­ak­kai­ta ver­kos­sa asi­oi­mi­ses­sa. Ko­ro­na­e­pi­de­mia on siir­tä­nyt Ke­lan di­gi­tu­en pit­käl­ti pu­he­lin­pal­ve­luun. Mo­nel­le säh­köi­nen asi­oin­ti on vie­lä uut­ta ja sii­hen tar­vi­taan tu­kea. Apua saa, vaik­ka ei oli­si ai­em­min ko­keil­lut ver­kos­sa asi­oin­tia.

Ke­lan pal­ve­lu­a­si­an­tun­ti­jat Päi­vi ja Tii­na neu­vo­vat asi­ak­kai­ta verk­ko­a­si­oin­nis­sa lä­hes päi­vit­täin.

– Asi­ak­kai­den ta­val­li­sim­pia pul­mia ovat liit­tei­den lä­het­tä­mi­nen ver­kos­sa ja epä­var­muus ha­ke­muk­sen täyt­tä­mi­ses­sä. Joku voi tar­vi­ta vain vä­hän kan­nus­tus­ta, kun toi­nen tar­vit­see pe­rus­teel­li­sem­paa neu­von­taa, Tii­na sa­noo.

Ke­lan asi­oin­ti­pal­ve­lu hen­ki­lö­a­si­ak­kail­le sai maa­lis­kuus­sa uu­den etu­si­vun ja uu­den ni­men. Pal­ve­lu on nyt Oma­Ke­la. Tii­na us­koo, et­tä uu­dis­tus voi he­rät­tää myös ky­sy­myk­siä.

– Oma­Ke­lan etu­si­vu ja moni verk­ko­ha­ke­mus on muut­tu­nut ai­em­paa käyt­tä­jäys­tä­väl­li­sem­mäk­si ja sel­ke­äm­mäk­si. Jos uu­den opet­te­luun tar­vit­see apua, mei­hin voi ai­na ot­taa yh­teyt­tä.

Di­gi­tu­kea voi saa­da esi­mer­kik­si verk­ko­ha­ke­muk­sen täyt­tä­mi­seen tai pää­tök­sen tar­kis­ta­mi­seen Oma­Ke­las­sa, liit­teen lä­het­tä­mi­seen tie­to­ko­neel­la tai pu­he­li­mel­la, tie­to­jen et­si­mi­seen Ke­lan verk­ko­si­vuil­ta tai vaik­ka­pa las­ku­rien käyt­töön.

Ko­ro­na­e­pi­de­mi­an ta­kia di­gi­tu­kea an­ne­taan nyt pää­a­si­as­sa pu­he­li­mit­se. Pu­he­li­mit­se an­net­ta­va di­gi­tu­ki edel­lyt­tää, et­tä asi­ak­kaal­la on käy­tös­sään lai­te, jol­la hän pää­see net­tiin sekä verk­ko­pank­ki­tun­nuk­set tai mo­bii­li­var­men­ne.

– Di­gi­tu­en an­ta­mi­nen on­nis­tuu kyl­lä hy­vin pu­he­li­mes­sa­kin, kun­han vain it­se se­lit­tää asi­at rau­hal­li­ses­ti ja kuun­te­lee asi­a­kas­ta, Päi­vi va­kuut­taa.

Ko­ro­na­e­pi­de­mi­an ai­ka­na Ke­lan pal­ve­lu­pis­tees­sä voi saa­da di­gi­tu­kea, jos mu­ka­na on oma mo­bii­li­lai­te, ku­ten tab­let­ti tai äly­pu­he­lin. Asi­a­kas­ta neu­vo­taan sil­loin la­sin ta­kaa.

– Nor­maa­li­ti­lan­tees­sa neu­vom­me asi­ak­kai­ta myös pal­ve­lu­pis­tei­den asi­a­kas­päät­teil­lä. Kun ko­ro­na­e­pi­de­mi­an ta­kia tätä ei ole voi­tu teh­dä, asi­ak­kaat ovat sel­väs­ti saa­neet enem­män roh­keut­ta yrit­tää it­se, Päi­vi sa­noo.

Päi­vin ja Tii­nan vink­ki kai­kil­le ver­kos­sa asi­oi­vil­le on­kin sel­vä: roh­ke­as­ti yrit­tä­mään.

– Me kyl­lä ky­sym­me, jos ha­ke­muk­ses­sa jo­kin on epä­sel­vää tai tar­vi­taan li­sä­sel­vi­tyk­siä. Pu­he­lin­pal­ve­luun voi myös ai­na soit­taa ja pyy­tää apua, Tii­na to­te­aa.

Em­mi Har­ju

vies­tin­nän asi­an­tun­ti­ja

Kela

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely