JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
14.9.2022 14.24

Kasvuryhmä palkitsi Mauri Konnun Kultaisella Kuokalla

Kas­vu­ryh­mä pal­kit­si Vah­te­ruk­sen toi­mi­tus­joh­ta­jan Mau­ri Kon­nun Kul­tai­sel­la Kuo­kal­la. Kul­tai­nen Kuok­ka on Kas­vu­ryh­män tun­nus­tus­pal­kin­to, joka ja­e­taan Suo­mes­sa vuo­sit­tain an­si­oi­tu­neel­le kas­vun joh­ta­jal­le.

Vuon­na 2015 pe­rus­te­tun Kas­vu­ryh­män tar­koi­tuk­se­na on ke­hit­tää yrit­tä­jä­hen­ki­syyt­tä Suo­mes­sa ja vauh­dit­taa in­nos­ta­vas­ti suo­ma­lais­ten sca­leup-yri­tys­ten uu­siu­tu­mis­ta ja kas­vua. Pe­rus­ta­jiin kuu­luu 29 yri­tys­maa­il­mas­ta tut­tua hen­ki­löä, muun mu­as­sa Mat­ti Ala­huh­ta, Mika Ant­to­nen, Ilk­ka Paa­na­nen ja Ris­to Sii­las­maa.

Mau­ri Kon­tu on toi­mi­nut yrit­tä­jä­nä 30 vuot­ta. Kon­tu on saa­nut vuo­sien var­rel­la eri­lai­sia tun­nus­tuk­sia. Tu­run kaup­pa­kor­ke­a­kou­lun joh­ta­mis­kou­lu­tu­syk­sik­kö va­lit­si Kon­nun vuo­den joh­ta­jak­si vuon­na 2012, ja ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­tö myön­si hä­nel­le te­ol­li­suus­neu­vok­sen ar­vo­ni­men jou­lu­kuus­sa 2021 pit­kä­jän­tei­ses­tä työs­tä Suo­men te­ol­li­suu­des­sa.

Kon­tu us­koo, et­tä kan­sain­vä­li­ses­ti me­nes­ty­vien yri­tys­ten ta­ka­na on ai­na pai­kal­lis­ta ak­tii­vi­suut­ta ja osaa­mis­ta. Työ­nan­ta­ja­na Kon­tu ha­lu­aa pi­tää hy­vää huol­ta työn­te­ki­jöis­tään.

– Vah­te­rus ei oli­si mi­tään il­man hen­ki­lö­kun­taan­sa. Osa työn­te­ki­jöis­tä on työs­ken­nel­lyt Vah­te­ruk­sel­la vuo­des­ta 1990 läh­tien, hän sa­noo. Myös Kon­nun vai­mon, Si­nik­ka Kon­nun, roo­li on ol­lut kes­kei­nen yri­tyk­sen pe­rus­ta­mi­ses­ta saak­ka. Vah­te­ruk­ses­sa ei ole yrit­tä­jää vaan yrit­tä­jä­pa­ris­kun­ta.

– Yh­des­sä te­ke­mi­nen on pe­rus­ki­vi, joka huo­kuu kai­kes­ta te­ke­mi­ses­tä. Kun työl­lä on tar­koi­tus, se tun­tuu ihan elä­män­ta­val­ta, Kon­tu tii­vis­tää.

In­to uu­dis­tua on kes­keis­tä Vah­te­ruk­sen toi­min­nas­sa, ja yri­tys te­kee ak­tii­vi­ses­ti yh­teis­työ­tä niin asi­ak­kai­den kuin yli­o­pis­to­jen kans­sa. Yri­tyk­sel­le on myön­net­ty usei­ta ko­ti­mai­sia ja kan­sain­vä­li­siä pal­kin­to­ja ja tun­nus­tuk­sia, ku­ten Suo­men yrit­tä­jien Yrit­tä­jä­pal­kin­to vuon­na 2010 ja Ta­sa­val­lan pre­si­den­tin kan­sain­vä­lis­ty­mis­pal­kin­to vuon­na 2015.

Näköislehdet

Kysely