JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.12.2023 11.17

Kalas­ton­hoi­to­maksun ikäraja nousee 69 ikävuoteen

Pa­kol­li­nen ka­las­ton­hoi­to­mak­su kos­kee vuo­den­vaih­teen jäl­keen kaik­kia 18–69-vuo­ti­ai­ta ka­las­ta­jia. Edus­kun­ta hy­väk­syi la­ki­muu­tok­sen tiis­tai­na 12. jou­lu­kuu­ta, ja ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti vah­vis­ti lain vii­me tors­tai­na. Ai­em­min ka­las­ton­hoi­to­mak­su on ol­lut pa­kol­li­nen 18–64-vuo­ti­ail­le ka­las­ta­jil­le.

Mak­su­vel­vol­li­suus ei kui­ten­kaan kos­ke hen­ki­löi­tä, jot­ka ovat eh­ti­neet täyt­tää 65 vuot­ta 31.12.2023 men­nes­sä, eli kaik­ki vuon­na 1958 syn­ty­neet ovat va­pau­tet­tu­ja ka­las­ton­hoi­to­mak­sus­ta.

Ka­las­ton­hoi­to­mak­su on pa­kol­li­nen kai­kil­le 18–69-vuo­ti­ail­le ka­las­ta­jil­le, jot­ka ka­las­ta­vat muu­ten kuin pil­kil­lä, on­gel­la tai si­lak­ka­lit­kal­la.

Ku­lu­va­na vuon­na ka­las­ton­hoi­to­mak­su­ja ker­tyi 10 mil­joo­naa eu­roa. Ka­las­ton­hoi­to­mak­sun voi suo­rit­taa koko ka­len­te­ri­vuo­dek­si, vii­kok­si tai vuo­ro­kau­dek­si. Ka­las­ton­hoi­to­mak­sun ke­rää Met­sä­hal­li­tus, joka ti­lit­tää koko sum­man maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri­öl­le. Mi­nis­te­riö ja­kaa va­rat ka­la­ve­sien ja ka­las­tuk­sen hy­väk­si ka­las­tus­lain mu­kai­ses­ti.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely