JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
10.9.2024 13.23

Juomavesi on edelleen keitettävä Velkualla

Naan­ta­lin ve­si­huol­to­lai­tos tie­dot­taa tä­nään tiis­tai­na, et­tä juo­ma­ve­si on edel­leen kei­tet­tä­vä Vel­ku­an alu­eel­la.

Keit­to­ke­ho­tus kos­kee kaik­kia kiin­teis­tö­jä, joil­la on käy­tös­sä Naan­ta­lin ve­si­huol­to­lai­tok­sen ta­lous­ve­si pos­ti­nu­me­ro­a­lu­eel­la 21195.

Vel­ku­an juo­ma­ve­den keit­to­ke­ho­tus jat­kuu tois­tai­sek­si. Naan­ta­lin ve­si­huol­to­lai­tos on vii­kon­lo­pun ai­ka­na aloit­ta­nut li­säk­loo­rin syö­tön ve­si­joh­to­ver­kos­toon ja ot­ta­nut li­sää ver­kos­to­näyt­tei­tä alu­eel­ta. Ve­si­näyt­tei­den ana­ly­soin­ti on vie­lä kes­ken. Keit­to­ke­ho­tuk­sen pur­ka­mi­sek­si tar­vi­taan kah­det pe­räk­käi­set puh­taat ver­kos­to­näyt­teet. Ar­vi­oi­ta keit­to­ke­ho­tuk­sen päät­ty­mi­ses­tä ei voi­da an­taa.

Ta­lous­ve­den käy­tös­tä keit­to­ke­ho­tuk­sen ai­ka­na oh­jeis­te­taan, et­tä kaik­ki juo­ta­vak­si tai ruu­an­lait­toon tar­koi­tet­tu vesi on kei­tet­tä­vä. Riit­tä­vä ve­den keit­to­ai­ka on 5–10 mi­nuut­tia. Mi­kä­li vesi kie­huu ja tu­lee kei­te­tyk­si ruu­an­lai­ton yh­tey­des­sä, sitä ei tar­vit­se erik­seen keit­tää.

Kah­vin­keit­ti­mes­sä tai ve­den­keit­ti­mes­sä vesi ei kie­hu riit­tä­vän kuu­mak­si. Vi­han­nek­set ja sa­laa­tit huuh­del­laan kei­te­tyl­lä, jääh­dy­te­tyl­lä ve­del­lä.

Myös me­hun lai­men­ta­mi­seen ja jää­kuu­ti­oi­den te­ke­mi­seen käy­tet­tä­vä vesi pi­tää keit­tää. Ta­lous­ve­si­ver­kos­toon lii­tet­ty­jä juo­ma-au­to­maat­te­ja ei saa käyt­tää.

Sii­vouk­seen, pyy­kin­pe­suun, tis­kaa­mi­sen, pe­sey­ty­mi­seen ja WC:n huuh­te­luun ha­na­vet­tä voi käyt­tää nor­maa­lis­ti. Pes­ty­jen as­ti­oi­den ja esi­mer­kik­si leik­kuu­a­lus­to­jen pi­tää kui­vua kun­nol­la en­nen käyt­töä.

Näköislehdet

Kysely