JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
20.12.2022 9.01

Joukko­lii­ken­teestä asukaskysely Ugissa

Uu­si­kau­pun­ki on ke­hit­tä­mäs­sä pai­kal­lis­lii­ken­net­tään ja bus­si­lin­jas­to­aan. Uu­dis­tuk­sen ta­voit­tee­na on sel­vit­tää, mi­ten jouk­ko­lii­ken­ne pal­ve­li­si ny­kyis­tä pa­rem­min eli mil­lai­sia muu­tok­sia tar­vi­taan reit­tei­hin ja ai­ka­tau­lui­hin. Täh­täi­mes­sä on saa­da ai­kaan hy­vin pal­ve­le­va ko­ko­nai­suus. Bus­si­rei­tit kil­pai­lu­te­taan ke­vään ai­ka­na ja uu­sien reit­tien mu­kai­nen lii­ken­nöin­ti aloi­te­taan, ai­na­kin kou­lu­lais­lii­ken­teen osal­ta, jo syk­syl­lä 2023. Edel­li­sen ker­ran pai­kal­lis­lii­ken­net­tä kil­pai­lu­tet­tiin vuon­na 2018. Nyt mu­ka­na sel­vi­tyk­ses­sä ovat myös kou­lu­tak­sit.

Uki­kyy­din eli kut­su­kyy­ti­ko­kei­lun tu­lok­set ote­taan myös huo­mi­oon sel­vi­tyk­ses­sä.

Pai­kal­lis­lii­ken­teen ke­hit­tä­mis­työn poh­jak­si tar­vi­taan tie­toa asuk­kai­den liik­ku­mis­tar­peis­ta sekä mie­li­pi­teis­tä jouk­ko­lii­ken­tee­seen liit­ty­en. Kar­toi­tus­ta var­ten on avat­tu sekä kart­ta­poh­jai­nen et­tä pe­rin­tei­nen verk­ko­ky­se­ly. Pa­pe­ri­sen ky­se­ly­lo­mak­keen voi nou­taa Pas­sa­ris­ta (Rau­han­ka­tu 10).

Ky­se­lyyn odo­te­taan vas­tauk­sia sekä jouk­ko­lii­ken­teen käyt­tä­jil­tä et­tä niil­tä, jot­ka ei­vät syys­tä tai toi­ses­ta käy­tä jouk­ko­lii­ken­net­tä. Vas­tau­sai­ka on 9.1. saak­ka. Ky­sy­myk­siin vas­taa­mi­nen vie noin 10 mi­nuut­tia ja vas­tauk­sia kä­si­tel­lään luot­ta­muk­sel­li­ses­ti.

Täl­lä het­kel­lä Uu­si­kau­pun­ki os­taa jouk­ko­lii­ken­net­tä yh­teen­sä 29 pai­kal­lis­rei­til­le eri­tyi­ses­ti Py­hä­maa­han, Ka­lan­tiin ja Lo­ka­lah­del­le, sekä tu­kee Rau­mal­le, Lai­ti­laan ja Tur­kuun suun­tau­tu­vaa lii­ken­net­tä. Li­säk­si Uu­den­kau­pun­gin kas­vun ja op­pi­mi­sen pal­ve­lut os­ta­vat esi­o­pe­tuk­sen ja pe­ru­so­pe­tuk­sen tak­si­kul­je­tuk­sia.

Ky­se­lyt löy­ty­vät ver­kos­ta osoit­tees­ta uki.fi/jouk­ko­lii­ken­ne­ky­se­ly.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely