JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Vakituinen saaren asukas on voinut saada Vartsalan lautalle etuajo-oikeuden työnantajan todistuksella.

Vakituinen saaren asukas on voinut saada Vartsalan lautalle etuajo-oikeuden työnantajan todistuksella.

Arkisto/Harri Suomalainen

Uutiset
Kustavi
23.1.2024 10.11

Etuajo-oikeuden perusteet pysyvät ennallaan

Yh­tey­sa­luk­sil­le ja maan­tie­lau­toil­le aja­mi­sen etu­a­jo-oi­keuk­sien myön­tä­mis­pe­rus­teet py­sy­vät en­nal­laan, kun Ely-kes­kuk­sen uu­si mää­räys tu­lee voi­maan hel­mi­kuun alus­sa.

Etu­a­jo-oi­keu­den voi saa­da Kus­ta­vis­sa maan­tie­lau­tal­le Vart­sa­lan saa­reen. Lu­van voi saa­da li­säk­si maan­tie­lau­toil­le, jot­ka lii­ken­nöi­vät Pa­rais­ten kau­pun­gin Nau­von, Korp­poon, Nor­rs­ka­tan, Houts­ka­rin ja Ini­ön saa­riin, Ke­mi­ön­saa­ren kun­nan Hiit­tis­ten saa­reen, Hai­luo­don saa­reen ja Raa­se­po­rin kau­pun­gin Skål­dön saa­reen sekä yh­tey­sa­luk­sel­le, joka lii­ken­nöi Pa­rais­ten kau­pun­gin Houts­ka­rin ja Ini­ön vä­lil­lä. Muil­le yh­tey­sa­luk­sil­le ei myön­ne­tä etu­a­jo-oi­keuk­sia.

Etu­a­jo-oi­keus on lu­van­va­rai­ses­sa hen­ki­lö­lii­ken­tees­sä käy­tet­tä­väl­lä ajo­neu­vol­la eli tak­seil­la ja lin­ja-au­tol­la, eläin­kul­je­tu­sa­jo­neu­vol­la, kii­reel­lis­tä tien kun­nos­sa­pi­to­teh­tä­vää suo­rit­ta­val­la ajo­neu­vol­la sekä mo­poil­la.

Li­säk­si Ely-kes­kus myön­tää etu­a­jo-oi­keuk­sia joko suo­raan va­ki­nai­sen ko­ti­pai­kan pe­rus­teel­la tai riit­tä­vän tar­peen pe­rus­teel­la. Riit­tä­vä tar­ve voi ol­la esi­mer­kik­si yri­tys­toi­min­taan liit­ty­vät kii­reel­li­set ajot, työ­mat­kat tai vi­ra­no­mais­toi­min­taan liit­ty­vät mat­kat.

Kus­ta­vin Vart­sa­las­sa asu­vil­le etu­a­jo-oi­keut­ta ei myön­ne­tä pel­käs­tään va­ki­nai­ses­ti saa­res­sa asu­mi­sen pe­rus­teel­la, vaan se voi­daan myön­tää työ­mat­ko­ja var­ten työ­nan­ta­jan to­dis­tuk­sel­la. Muu­na pe­rus­tee­na kuin va­ki­nai­se­na asuin­paik­ka­na etu­a­jo-oi­keu­den saa­mi­seen tu­lee ol­la riit­tä­vä tar­ve.

Näköislehdet

Kysely