JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
24.3.2022 17.06

Elyn hankkima joukkoliikenne maksutonta ukrai­na­lai­sille

Uk­rai­na­lai­set voi­vat mat­kus­taa Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­sen hank­ki­mas­sa lii­ken­tees­sä il­man mat­ka­lip­pua 30.4. saak­ka.

Uk­rai­nas­ta on saa­pu­nut eri puo­lel­le Suo­mea so­ta­o­lo­ja pa­ke­ne­via ih­mi­siä. Kun­nat ovat jo vas­taa­not­ta­neet tu­li­joi­ta ja pyr­ki­neet aut­ta­maan saa­pu­mi­seen liit­ty­vis­sä asi­ois­sa. Ely-kes­kus on saa­nut tie­dus­te­lu­ja kos­kien uk­rai­na­lais­ten mah­dol­li­suut­ta mat­kus­taa jouk­ko­lii­ken­tees­sä mak­sut­ta.

Use­at kau­pun­git ovat jo ai­em­min il­moit­ta­neet, et­tä jouk­ko­lii­ken­tees­sä voi mat­kus­taa Uk­rai­nan pas­sil­la il­mai­sek­si 30. huh­ti­kuu­ta as­ti. Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kus lin­jaa, et­tä sen hank­ki­mas­sa so­pi­mus­lii­ken­tees­sä uk­rai­na­lai­sil­la on vas­taa­va mak­su­ton kul­kuo­i­keus kuin kau­pun­geis­sa. Me­net­te­ly on voi­mas­sa 30.4. saak­ka. So­pi­mus­lii­ken­ne on tyy­pil­li­ses­ti seu­dul­lis­ta, kau­pun­ke­ja yh­dis­tä­vää, lii­ken­net­tä. Mat­kus­ta­jan on tie­dus­tel­ta­va vuo­ro­koh­tai­nen ti­lan­ne lii­ken­teen­har­joit­ta­jal­ta. Eri­tyi­ses­ti suur­ten kau­pun­kien vä­lil­lä toi­mii mark­ki­na­eh­tois­ta kau­ko­lii­ken­net­tä. Tä­män lii­ken­teen osal­ta yrit­tä­jät te­ke­vät it­se­näi­set rat­kai­sut mah­dol­li­sen mak­sut­to­muu­den suh­teen.

Po­lii­sin, ra­ja­tar­kas­tus­vi­ra­no­mai­sen tai Maa­han­muut­to­vi­ras­ton (Mig­ri) myön­tä­mä pas­sin hal­tuu­not­to­to­dis­tus kat­so­taan pas­sia vas­taa­vak­si asi­a­kir­jak­si. To­dis­tuk­ses­sa on vi­ra­no­mai­sen myön­tä­mä lei­ma ja kuva pas­si­ko­pi­os­ta.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely