JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
3.9.2021 12.42

Asiakasohjaus auttaa eteenpäin sote-palvelujen viidakossa

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­een ter­veys­kes­kuk­ses­sa on tar­jol­la asi­a­ka­soh­jaus­pal­ve­lua. Asi­a­ka­soh­jaa­ja on aloit­ta­nut työs­ken­te­lyn avo­sai­raan­hoi­don yk­si­kös­sä hel­mi­kuun alus­sa. Toi­min­nan taus­tal­la on Hen­ki­lö­koh­tai­sen asi­a­ka­soh­jaus­pal­ve­lun tuo­tan­nol­li­nen pi­lo­toin­ti -pro­jek­ti.

Asi­a­ka­soh­jaus pal­ve­lee eten­kin nii­tä hen­ki­löi­tä, joil­la on pal­jon pal­ve­lu­jen tar­vet­ta tai joi­den ti­lan­ne omas­sa ar­jes­sa sel­viy­ty­mi­ses­sä on syys­tä tai toi­ses­ta han­ka­loi­tu­nut. Asi­a­ka­soh­jaa­ja voi toi­mia täl­löin tu­ke­na ja aut­taa asi­a­kas­ta eteen­päin pal­ve­lu­jen vii­da­kos­sa. Täl­lai­sis­sa ti­lan­teis­sa asi­a­ka­soh­jauk­ses­sa kar­toi­te­taan asi­ak­kaan ko­ko­nais­val­tai­nen pal­ve­lu­jen tar­ve ja käy­tös­sä jo ole­vat pal­ve­lut.

Ter­vey­den­huol­lon asi­a­ka­soh­jauk­ses­sa laa­di­taan ter­veys- ja hoi­to­suun­ni­tel­ma sil­loin kun asi­ak­kaal­la on pit­kä­ai­kais­sai­rauk­sia.

Ter­vey­den­huol­los­sa laa­dit­tu ter­veys- ja hoi­to­suun­ni­tel­ma ko­ko­aa yh­teen to­de­tut sai­rau­det, sekä tie­dot näi­den sai­rauk­sien hoi­dos­ta, hoi­don ta­voit­teis­ta ja hoi­don seu­ran­nas­ta. Suun­ni­tel­maan koo­taan tie­dot myös käy­tös­sä ole­vis­ta muis­ta pal­ve­luis­ta suun­ni­tel­mi­neen ja ta­voit­tei­neen.

– Asi­a­ka­soh­jauk­ses­sa asi­a­ka­soh­jaa­jan ja asi­ak­kaan vä­li­nen hyvä vuo­ro­vai­ku­tus on kes­keis­tä. On tär­ke­ää, et­tä asi­a­kas tu­lee kuul­luk­si. Asi­a­kak­kaan voi­ma­va­ro­ja py­ri­tään tu­ke­maan ja au­te­taan hän­tä tuot­ta­maan it­sel­leen tär­ke­ät ja saa­vu­tet­ta­vis­sa ole­vat ta­voit­teet, ku­vai­lee yh­teis­toi­min­ta-alu­een asi­a­ka­soh­jaa­ja­na työs­ken­te­le­vä Tai­na Flem­ming.

Asi­a­ka­soh­jauk­ses­sa ede­tään asi­ak­kaan ryt­mis­sä, tar­vit­ta­es­sa vain pie­nin as­ke­lin eteen­päin. Asi­a­ka­soh­jaa­jan teh­tä­vä­nä on kar­toi­tuk­sen poh­jal­ta luo­da ja var­mis­taa yh­des­sä asi­ak­kaan kans­sa mah­dol­li­sim­man hy­vin hä­nen tar­pei­taan, ti­lan­net­taan ja voi­ma­va­ro­jaan vas­taa­va pal­ve­lu­ko­ko­nai­suus. Asi­a­ka­soh­jaa­ja ot­taa asi­ak­kaan ti­lan­teen vaa­ties­sa yh­teyt­tä tar­vit­ta­viin yh­teis­työ­ta­hoi­hin ja aut­taa osal­taan var­mis­ta­maan asi­ak­kaan hoi­don jat­ku­vuut­ta.

Asi­a­ka­soh­jaus­toi­min­ta täh­tää sii­hen, et­tä asi­ak­kai­ta hoi­de­taan ene­ne­väs­sä mää­rin so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lu­jen yh­teis­työ­nä niin, et­tä asi­a­kas on toi­min­nan kes­ki­ös­sä. Asi­a­ka­soh­jauk­ses­sa poh­di­taan asi­ak­kaan ti­lan­teen kaut­ta myös kol­man­nen sek­to­rin pal­ve­lu­jen hyö­dyn­tä­mi­sen mah­dol­li­suuk­sia.

– Toi­min­nan ta­voit­tee­na on, et­tä pal­ve­lu­ja an­ne­taan oi­ke­as­ta pai­kas­ta ja pääl­lek­käi­sen työn te­ke­mi­nen vä­he­nee, ker­too Flem­ming.

Asi­a­kas ja am­mat­ti­lai­set hyö­ty­vät sii­tä, et­tä asi­ak­kaan ko­ko­nais­ti­lan­tees­ta on luo­tu­na yh­te­näi­nen ter­veys- ja hoi­to­suun­ni­tel­ma ja et­tä mo­ni­a­lai­sia pal­ve­lui­ta tar­vit­se­van asi­ak­kaan ti­lan­tees­ta on luo­tu ko­ko­nais­ku­va, jota suun­ni­tel­mal­li­ses­ti myös päi­vi­te­tään.

Asi­a­ka­soh­jauk­seen voi ha­keu­tua omal­la yh­tey­de­no­tol­la tai asi­ak­kaan kans­sa jo työs­ken­te­le­vän am­mat­ti­lai­sen oh­jaa­ma­na. Asi­a­ka­soh­jaus­ta teh­dään ai­na asi­ak­kaan suos­tu­muk­sel­la ja yh­des­sä. Asi­a­ka­soh­jaa­jan vas­taa­not­to on asi­ak­kaal­le mak­su­ton.

Näköislehdet

Kysely