JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
11.11.2022 13.15

Asema­paik­ka­sel­vitys tukee myös Ugin rataa

Tu­run ja Tam­pe­reen vä­lis­ten ju­na­yh­teyk­sien ke­hit­tä­mis­tä läh­de­tään sel­vit­tä­mään. Ta­voit­tee­na on muo­dos­taa kä­si­tys ase­ma­paik­ko­jen to­teu­tus­suun­nit­te­lun ja kaa­voi­tusp­ro­ses­sin vaa­ti­muk­sis­ta, en­nen kuin var­si­nai­nen ra­ta­suun­nit­te­lu voi­daan käyn­nis­tää.

Tätä tar­koi­tus­ta var­ten Tu­run ja Tam­pe­reen vä­lis­ten ju­na­yh­teyk­sien pa­ran­ta­mis­ta suun­nit­te­le­va yh­teis­työ­ryh­mä kil­pai­lut­taa uu­sien ase­ma­paik­ko­jen ke­hit­tä­mis­tä kos­ke­van sel­vi­tyk­sen. Ra­ta­o­sal­ta on ole­mas­sa ai­em­pia suun­ni­tel­mia. Nii­hin tu­keu­tu­en sel­vi­te­tään nyt, mil­lä toi­men­pi­teil­lä, kus­tan­nuk­sil­la ja ai­ka­tau­lul­la ase­ma­pai­kat saa­daan lii­ken­ne­kel­poi­sik­si.

Tämä pal­ve­lee myös muun lä­hi­ju­na­lii­ken­teen, ku­ten yh­teys­vä­lin ke­hit­tä­mis­tä Tu­rus­ta Uu­teen­kau­pun­kiin ja Naan­ta­liin.

Lä­hi­ju­nia pal­ve­le­van ase­ma­pai­kan inf­rast­ruk­tuu­ri on ke­vyt­tä ja in­ves­toin­ti­tar­peet suh­teel­li­sen pie­niä. Sei­sak­keen so­vit­ta­mi­nen osak­si alu­eel­lis­ta lii­ken­ne­jär­jes­tel­mää vaa­tii kui­ten­kin mo­niu­lot­teis­ta suun­nit­te­lua. On otet­ta­va huo­mi­oon esi­mer­kik­si es­teet­tö­myys, au­to- ja pyö­rä­py­sä­köin­nin su­ju­vuus, riit­tä­vä opas­tus, vaih­to­yh­tey­det ase­mal­ta ja lai­tu­rien tur­val­li­suus.

Var­si­nais-Suo­men lii­ton ky­se­lyn mu­kaan tär­kei­tä ase­man­seu­dun pal­ve­lu­e­le­ment­te­jä ovat myös ka­tos ju­na­lai­tu­ril­la, ai­ka­tau­lu­näyt­tö, lip­pu­au­to­maat­ti ja ase­man lä­hei­syy­des­sä si­jait­se­va WC.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely