JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
10.6.2024 12.40

Arposesta uusi maakun­ta­johtaja

Tur­ku­lai­nen Jyri Ar­po­nen (FM) on uu­si Var­si­nais-Suo­men maa­kun­ta­joh­ta­ja. Ar­po­nen sai maa­kun­ta­val­tuus­ton ää­nes­tyk­ses­sä 58 ään­tä. Pet­ra Määt­tä­nen ke­rä­si 33 ja Mika Han­nu­la kuu­si ään­tä.

Ar­po­sel­la on 30 vuo­den ko­ke­mus joh­ta­mis- ja esi­hen­ki­lö­teh­tä­vis­tä työ­e­lä­mäs­sä. Hän on toi­mi­nut joh­ta­ja­na jul­ki­sel­la ja yk­si­tyi­sel­lä sek­to­ril­la alu­eel­li­sis­sa, val­ta­kun­nal­li­sis­sa ja kan­sain­vä­li­sis­sä teh­tä­vis­sä. Täl­lä het­kel­lä Ar­po­nen toi­mii Sit­ras­sa te­ol­li­suus ja in­no­vaa­ti­ot -vas­tuu­a­lu­een joh­ta­ja­na.

– Maa­kun­ta­joh­ta­jan teh­tä­väs­sä mi­nua kiin­nos­ta­vat eri­tyi­ses­ti Var­si­nais-Suo­men me­nes­tys­po­ten­ti­aa­li sekä maa­kun­ta­lii­ton roo­li ja teh­tä­vä vas­ta­ta maa­kun­nan ylei­ses­tä ke­hit­tä­mi­ses­tä ja eri­tyi­ses­ti elin­kei­no­e­lä­män toi­min­ta­e­del­ly­tys­ten ke­hit­tä­mi­ses­tä yh­teis­työs­sä val­ti­on ja mui­den si­dos­ryh­mien kans­sa, Ar­po­nen sa­noo.

– Tämä ai­ka tar­vit­see juu­ri nyt tä­män mis­si­on mu­kais­ta vai­kut­ta­vaa yh­teis­ke­hit­tä­mis­tä ja yh­teis­työ­tä ak­ti­voi­vaa maa­kun­ta­liit­toa. Maa­kun­ta­oh­jel­ma on maa­kun­tam­me tu­le­vai­suus­kä­si­kir­ja, jon­ka pai­no­pis­tei­den to­teut­ta­mi­nen uu­dis­taa ja vah­vis­taa kil­pai­lu­ky­ky­äm­me ja hy­vin­voin­ti­am­me. Maa­kun­ta­kaa­va yh­teen­so­vit­taa val­ta­kun­nal­li­set, maa­kun­nal­li­set ja pai­kal­li­set ta­voit­teet toi­siin­sa.

Ar­po­nen aloit­taa maa­kun­ta­joh­ta­ja­na lo­ka­kuun alus­sa. Ny­kyi­nen maa­kun­ta­joh­ta­ja, mas­ku­lai­nen Kari Hä­kä­mies jää eläk­keel­le.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely