JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
17.4.2024 17.58

Aluehallitus haluaa vähintään sote-pisteet kaikkiin Varsinais-Suomen kuntiin

Var­han alu­e­hal­li­tus esit­tää en­si vii­kon kes­ki­viik­ko­na ko­koon­tu­val­le alu­e­val­tuus­tol­le hy­väk­syt­tä­väk­si usei­ta muu­tok­sia pal­ve­lu­ver­kon pe­ri­aat­tei­siin.

Pal­ve­lu­ver­kon pe­ri­aat­teet kos­ke­vat ikään­ty­nei­den asu­mis­pal­ve­lui­ta, ikään­ty­nei­den mui­ta kuin asu­mis­pal­ve­lu­ja, pe­rus­ta­son sai­raa­la­pal­ve­lu­ja, las­ten, nuor­ten ja per­hei­den pal­ve­lui­ta, mie­len­ter­veys- ja päih­de­pal­ve­lu­ja, so­si­aa­li- ja ter­veys­kes­kus­pal­ve­lu­ja, suun ter­vey­den­huol­toa, toi­min­ta­ky­kyä yl­lä­pi­tä­viä pal­ve­lu­ja, työ­i­käis­ten so­si­aa­li­pal­ve­lu­ja ja vam­mais­pal­ve­lu­ja.

Alu­e­val­tuus­tol­le esi­te­tään esi­mer­kik­si, et­tä sote-pis­teen pal­ve­lui­ta löy­tyy jo­kai­ses­ta Var­si­nais-Suo­men kun­nas­ta.

Esi­tyk­ses­sä sote-pis­teil­lä on mi­ni­mis­sään sai­raan­hoi­ta­jan tai ter­vey­den­hoi­ta­jan vas­taa­not­to ja mah­dol­li­suus la­bo­ra­to­ri­on näyt­tee­not­toon. Sote-pis­tei­den pal­ve­lut pe­rus­tu­vat asuk­kai­den pal­ve­lu­tar­pei­siin ja voi­vat si­ten vaih­del­la sote-pis­tei­den vä­lil­lä. Sote-pis­tei­den li­säk­si asuk­kai­ta pal­ve­le­vat laa­jem­mal­la pal­ve­lu­va­li­koi­mal­la sote-ase­mat ja sote-kes­kuk­set.

– Hal­li­tus oli yk­si­mie­li­nen pal­ve­lu­ver­kon pe­ri­aat­teis­ta ko­ko­nai­suu­te­na. Läh­dim­me sii­tä, et­tä sote-pis­tei­den pal­ve­lui­ta tar­vi­taan laa­jas­ti Var­si­nais-Suo­mes­sa ja oma­tii­mi­mal­lia hyö­dyn­ne­tään kai­kis­sa sote-kes­kus­pal­ve­luis­sa kuin per­he­kes­kuk­sis­sa­kin pal­ve­lui­den jat­ku­vuu­den tur­vaa­mi­sek­si, alu­e­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja San­na Vau­ra­no­ja ker­too.

Alu­e­val­tuus­tol­le esi­te­tään täy­den­nyk­siä myös pal­ve­lust­ra­te­gi­aan. Var­han pal­ve­lust­ra­te­gi­an täy­den­nys on käy­nyt lau­sun­to­kier­rok­sel­la Var­han toi­mie­li­mis­sä maa­lis­kuus­sa ja saa­tu­jen lau­sun­to­jen poh­jal­ta on ku­vat­tu tar­kem­min muun mu­as­sa en­si­hoi­toa sekä ko­ti­sai­raa­la- ja ko­ti­saat­to­hoi­to­pal­ve­lu­ja. Kan­sal­lis­kie­li­lau­ta­kun­nan an­ta­mat eh­do­tuk­set on huo­mi­oi­tu li­säyk­si­nä näi­den kol­men pal­ve­lu­ko­ko­nai­suu­den mää­rit­te­lyi­hin.

Näköislehdet

Kysely