JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
7.12.2020 16.45

Aloite Varsinais-Suomen omasta elintar­vi­ke­mer­kistä

Vih­reit­ten ryh­mä teki maa­kun­ta­val­tuus­tos­sa aloit­teen Var­si­nais-Suo­men omas­ta ruo­an al­ku­pe­rä- ja laa­tu­mer­kis­tä.

– Ruo­an al­ku­pe­rä- ja laa­tu­mer­kit ovat var­sin ylei­siä Kes­ki-Eu­roo­pas­sa, mut­ta Suo­mes­sa asia on vie­lä tois­tai­sek­si var­sin tun­te­ma­ton. Ete­lä-Sa­vos­sa on on­nis­tut­tu jo luo­maan oma merk­ki D.O. Sai­maa (De­sig­na­ti­on of ori­gin), joka on vas­tuul­li­ses­ti tuo­te­tus­ta ruo­as­ta ker­to­va mer­kin­tä alu­een tuot­ta­jil­le ja ra­vin­to­loil­le, vih­re­ät pe­rus­te­li­vat aloi­tet­taan.

Ruo­an al­ku­pe­rä- ja laa­tu­mer­kin­tä edis­täi­si mo­niu­lot­tei­ses­ti maa­kun­nan kes­tä­vää ke­hi­tys­tä. Se vah­vis­tai­si maa­seu­dun elin­voi­mai­suut­ta, ruo­an­tuot­ta­jien yh­teis­työ­ver­kos­to­ja, pa­ran­tai­si eet­ti­sen ja eko­lo­gi­sen ruo­an­tuo­tan­non toi­min­ta­e­del­ly­tyk­siä sekä vah­vis­tai­si kau­pun­gin ja maa­seu­dun vä­lis­tä yh­teyt­tä.

– Sik­si myös Var­si­nais-Suo­meen on saa­ta­va oma elin­tar­vik­kei­den al­ku­pe­rä- ja laa­tu­mer­kin­tä, vih­re­ät ve­to­si­vat.

Yh­teis­työ­tä mer­kin ai­kaan­saa­mi­sek­si voi­tai­siin aluk­si teh­dä Tu­run yli­o­pis­ton Bra­hea-kes­kuk­sen kans­sa. Maa­kun­ta­lii­ton roo­lik­si jäi­si mer­kin hal­lin­noin­ti ja mark­ki­noin­ti.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely